AD | PAIS: Op Ipko geen discussie rol gouverneur

Alex Rosaria (PAIS) Op Ipko geen discussie rol gouverneur | Foto Curacao Chronicle

Alex Rosaria (PAIS) Op Ipko geen discussie rol gouverneur | Foto Curacao Chronicle

Willemstad – De positie van de gouverneur staat niet op de agenda van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko), dat momenteel op Aruba gehouden wordt, zo laat regeringspartij PAIS weten

De regeringspartij verklaarde ook dat het onmogelijk is om het thema van de positie van de gouverneur in koninkrijksverband te bespreken terwijl er op Curaçao aanwijzingen zijn dat de motie in kwestie (om de positie van de gouverneur te wijzigen, red.) incorrect en onuitvoerbaar is.

,,PAIS betreurt het dat er een lid is van de Curaçaose commissie die deze leugen verspreidde. Een lid dat overigens ervoor koos om niet aan het Ipko deel te nemen.” (Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang, red.).

Als het Statenlid werkelijk de indruk had dat dat er op Aruba aan de positie van de gouverneur getornd zou worden, en zij is daar tegen, waarom is deze parlementariër dan niet op Aruba om haar standpunt te verdedigen,

zo vraagt PAIS zich af.

Een standpunt verdedig je niet door weg te lopen voor je verantwoordelijkheid maar door aanwezig te zijn, zo oordeelt de partij. De regeringspartij benadrukt in de verklaring dat zij vorig jaar in de Staten de motie niet steunde om wijzigingen in de positie van de gouverneur aan te brengen.

,,Wij zijn ervan overtuigd dat dit niet wenselijk is.”

Het is volgens PAIS ook niet mogelijk om de wijzigingen aan te brengen op de manier zoals een meerderheid in de Staten dat voorstelde.

,,Statenvoorzitter Mike Franco nam de juiste beslissing toen hij besloot om de motie voor te leggen aan de Raad van Advies.”

De partij heeft naar eigen zeggen altijd duidelijk gemaakt dat het nu niet mee zal werken aan staatkundige wijzigingen.

,,Wij moeten nu aandacht besteden aan de inhoud van de structuur die amper vier jaar bestaat. Wij zeggen dit niet alleen, maar men kan verwachten dat PAIS haar verantwoordelijkheid niet zal ontlopen, de partij zal ook aanwezig zijn bij vergaderingen om datgene waar wij in geloven te verdedigen en waar de meerderheid van het volk voor gekozen heeft.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift
PROGRAMMA IPKO AUA-CUR-NED-SXM JANUARI 2015_versie no 4(1)
:

Agendapunten donderdag 8 januari IPKO 2015

Agendapunten donderdag 8 januari IPKO 2015

Een Reactie op “AD | PAIS: Op Ipko geen discussie rol gouverneur

  1. ulysses A Locadia

    De problemen van de ministaten zoals Aruba ,Sint Maarten en Curacao zijn niet de constitionele weten of rijkswetten ,dus gouverneur is net het probleem of de weten omtrent aanwijzing maar het probleem is de kwetsbaarheid en het misfuctioneren van onze politici en onze staatsapparaten .De politici hebben nu de kans om samen met hun collega’s uit Nederland deze kwetsbaarheid en de kwalitatief slechte organisatiegraad van ons bestuurlijksysteem naar voren te brengen.

    Het is ook belangrijk om aan de Nederlanders in te laten zien dat de kwetsbare socio -economische positie van alle eilanden niet alleen is met bezuinigingen en strenge budgettere restricties maar wij zouden beter geholpen zijn met een soort deltaplan die onze economieën uit de slop moeten halen doormiddel van investeringen in de infrastructuur ,onderwijs , woningbouw en verder moeten landen als Aruba en Curacao streven naar een duurzame economie .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *