AD | Papiamentse Calvé-reclame wint


Willemstad – Dolph van Stapele en Ronald Nije Fisheye van Advertising/BuckleUp hebben de Zilveren Addy gewonnen voor de pindakaastelevisiereclame die zij maakten voor opdrachtgever Sekat/Unilever Curaçao.

Bij deze jaarlijkse awardshow worden prijzen uitgereikt voor het meest aansprekende reclamewerk. Doordat Fisheye Advertising /BuckleUp deze prijs heeft gewonnen, zijn ze automatisch genomineerd voor de volgende ronde.

Bas Nuissl, creatief directeur BuckleUp over deze prijs: ,,Het is een grote eer om deze prijs te winnen.

De commercial is puur gemaakt voor de Curaçaose markt. En dat we met deze televisiereclame meteen een prijs winnen voor de totale Caribische markt van 44 miljoen inwoners is exceptioneel. Daarnaast zijn we als awardwinners automatisch genomineerd voor de volgende ‘ronde’ van de American Advertising Awards. Een commercial in het Papiaments waarover de hele top jury in Miami zich moet buigen.”

Maarten Deurloo, commercieel manager Sekat, distributeur van Calvé Pindakaas: ,,Vanaf dag één dat we deze commercial gingen maken, hadden we een goed gevoel. Maar dat de commercial een Addy zou winnen voor de totale Caribische markt ging natuurlijk ook ons voorstellingsvermogen ver te boven. Nu hopen we natuurlijk dat we via Florida over een paar weken ook in New York in de prijzen vallen.”

Curacaose Pindakaasadvertentie wint Zilveren Addy Award


Curacaose Pindakaasadvertentie wint Zilveren Addy Award

Fisheye Advertising/BuckleUp is bekend op Curaçao van televisiereclames en reclamecampagnes voor onder andere Ennia, Banco di Caribe en het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC).

De medewerkers aan de pindakaasreclame zijn Bas Nuissl en Marc Bennink (BuckleUp) (concept/creative direction), Dolph van Stapele (Fisheye, cinematographer), Lysaye de Windt (production design), Franceen Denbow (make-up artist), Pim Gelevert (postproductie/edit), Willem Blankenburgh en Oscar Bor (muziek), Ralph Durgaram (geluid), Marcel Truyens (fotografie) en Maarten Deurloo (klant Sekat bv).

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Papiamentse Calvé-reclame wint

 1. @Hoedanook e.a.

  Blijkbaar is Henk zo’n algemene naam dat deze ijden wordt gebruikt. Ik voel mij dan ook genoodzaakt een 1 achter mijn naam te plaatsen!
  Dus vanaf heden Henk1

 2. Probeer het ook eens met Insel Air, reclamemakers!

  Edward Heerenveen als kind papieren vliegtuigjes vouwend die wanneer hij ze in de lucht gooit meteen neerstorten.

  Karel Frielink die als tiener moet babysitten maar de baby de hele babykamer laat vernielen.

 3. Zo’n reclame met een politicus was leuker geweest.

  Jacinta Constantia als kind kauwgomballen stelend bij de toko.

  Gerrit Schotte als kind een kapotte dinky toy verkopend aan een vriendje.

  Menki Rojer als kind liggend onder een boom op het schoolplein.

  Stella van Rijn als kind de kont van haar Barbiepop Ken likkend, en haar daarna als volwassene datzelfde zien doen bij Gerrit Schotte.

  Maar ook Rob ‘Polar’ Blaauw en Carlos Monk als kind een limonade drinkend en daarna op hun driewiel fietsjes stappend.

 4. Klopt @Henk, echter, de pinda is geen noot maar een peulvrucht, waarvan Nederland één van werelds grootste consumenten van pindakaas is. Vooral vlak na de WWII kon de pinda uit Zuid Amerika niet toereikend naar Nederland worden aangesleept, vanwege toestanden dáár vergelijkbaar met Venezuela nu.
  Dus, helaas vanwege pindakaas kan jij nu je gal spuwen.

 5. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *