AD | ‘Pas op met One Life-entiteiten’

One Coin, One Life, One Life Banking System

Willemstad – Pas op voor One Life-gerelateerde entiteiten. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) waarschuwt consumenten voor One Coin, One Life, One Life Banking System en gerelateerde partijen.

Deze entiteiten handelen in virtuele valuta en vallen niet onder het toezicht van de CBCS.

De Centrale Bank wijst er in een advertentie op dat aan het aankopen, aanhouden of verhandelen van virtuele valuta en andere digitale waarde-eenheden – ook wel cryptografische valuta genoemd – ‘veel en hoge risico’s zijn verbonden’.

,,Aangezien de aanbieders van virtuele valuta niet onder het toezicht van de CBCS of andere toezichthouders op Curaçao en/of Sint Maarten vallen, genieten consumenten geen wettelijke bescherming bij gebruik van virtuele valuta en lopen zij een hoger risico hun geld te verliezen.”

Eerder al waarschuwde de CBCS óók al voor bitcoins. Dat was eind maart. Toen wees de toezichthouder er eveneens op dat virtuele valuta zich vanwege de hoge mate van anonimiteit gemakkelijk lenen voor criminele activiteiten, zoals het witwassen van geld. ,,Dit kan tot gevolg hebben dat handelsplatforms op zeer korte termijn door rechtshandhavingsinstanties gesloten kunnen worden, waardoor consumenten geen toegang meer hebben tot hun tegoeden die door deze platforms worden beheerd.”

Lees meer: Antilliaans Dagblad / Knipselkrant BearingPoint/KPMG

5 Reacties op “AD | ‘Pas op met One Life-entiteiten’

  1. Alleen mongolen gaan in zee met bitcoins. Net als die mongolen (Antillianen) die hun rijkdom had omgezet in Bolivar (Venezuela).

    Toen die Bolivar was gedevalueerd bleven ze alleen maar huilen. Dit ga ook met bitcons gebeuren.

  2. Dit is de reden waarom de banken inclusief de centrale bank bang zijn, ze raken hun verborgen inkomsten en je privacy kwijt en hebben geen macht meer over de klant. http://www.nieuwsspot.nl/waarom-bitcoin-nog-belangrijker-kan-worden-dan-het-internet/

  3. Laat de Centrale Bank eerst intern eens haar zaken op orde brengen in plaats van daarbuiten schoolmeestertje te spelen.

    De bank is het toppunt van nepotisme, met benoemingen van Taco Tara Asjes en Zus de Lannoy zonder vacatures en zonder sollicitatieprocedures.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *