AD | Paul de Geus weg bij UTS

UTS CEO stapt op na aanzwellende kritiek over exorbitant salaris voor overheids-nv bestuurders (KKC onderschrift) | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Na dertien jaar als ceo van UTS te hebben gefungeerd, heeft Paul de Geus gisteren afscheid genomen van het personeel.

In een brief aan het personeel geeft De Geus aan dat het besluit om te vertrekken niet eenvoudig is geweest omdat UTS, en voorheen ook Antelecom en Setel, gedurende de afgelopen 28 jaar ‘een groot deel van mijn leven zijn geweest’.

,,Gedurende deze tijd heb ik velen van jullie persoonlijk leren kennen en had ik de eer om direct met jullie samen te werken. Ik ben heel erg dankbaar voor de kans die mij is geboden om jullie en dit bedrijf te dienen en om zoveel van jullie allemaal te leren. Ook ben ik bijzonder dankbaar voor het feit dat jullie mij hebben toegestaan jullie gedurende de afgelopen 13 jaar te leiden en ik ben er trots op te kunnen zeggen dat we samen zoveel hebben bereikt”, aldus de voormalige ceo van het telecommunicatiebedrijf dat in maart van dit jaar is verkocht aan Liberty Latin America.

Een aantal van de dingen die zijn bereikt, is volgens De Geus dat UTS van een verlieslijdend bedrijf is omgetoverd tot een winstgevende organisatie, maar ook het afronden van het project ‘fiber to the curb’, de introductie van 3G- en LTE-technologie op Curaçao en Sint Maarten, dat UTS ‘deel is geworden van een groter en succesvoller regionaal telecommunicatiebedrijf’ en dat het ‘gedurende de afgelopen vijf jaar het favoriete telecommunicatiebedrijf van Curaçao is’.

De Geus geeft aan dat UTS op de huidige markt ‘die extreem concurrerend, snel en globaal is’, als een relatief klein bedrijf niet op eigen benen zou hebben kunnen overleven. ,,Daarom ondersteunde ik het idee om een strategische partner te zoeken. Het resultaat van deze zoektocht is dat we vandaag deel uitmaken van een veel grotere groep, die de financiële middelen heeft en ons kan helpen de investeringen te plegen die zo nodig zijn”, aldus de voormalige UTS-ceo. ,,Ik weet dat ik nu afscheid neem van een uniek, interessant en bijzonder professioneel bedrijf. Ik vraag eenieder zijn uiterste best te blijven doen voor de voortgang van UTS.”

De Geus gaat nu ruimte maken – zo schrijft hij in zijn brief aan zijn voormalige collega’s – voor zijn opvolger ‘die door de nieuwe eigenaren moet worden aangewezen’. ,,Deze persoon zal degene zijn die het bedrijf in de toekomst als onderdeel van Liberty Latin America verder zal leiden.”

Bron: Antilliaans dagblad

Naschrift KKC

Een iets ander perspectief vanuit de KKC gezien:

Ex KPMG-er Paul de Geus werd door toenmalige Minister van Communicatie Kenneth Gijsbertha aangesteld als directeur van de overheids NV UTS. Vervolgens werd Gijsbertha zelf aangesteld aan voorzitter van de Raad van Commissarissen van UTS. Gijsbertha heeft momenteel een onderzoek ingesteld naar een vermeend lek bij de belastingdienst die veruit de grootste vergoeding van alle overheidsdirecteuren verdiende, te weten nafls 1.144,274 (2019) per jaar.

Onbekend is het salaris dat de vooraanstaande KPMG Grupo sopi lid verdiende bij datacenter CTEX/BlueNap/Dataplanet.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knop sprak onlangs zijn afkeur uit over deze exorbitante salarissen naar aanleiding van verontwaardiging binnen de Tweede Kamer hierover.  Ook premier Rhuggenaath sprak zijn afkeer hierover uit.

Binnenkort gaat uw Koninkrijksbelangen-blogster in op de achtergrond van deze enorme salarissen, en hoe die zijn ontstaan. Daarbij volgt ook een meer eenvoudige uitleg over de hieraan gerelateerde moord op Helmin Wiels, die ontdekte dat de overheidstelecom nv als een dekmantel functioneerde voor belastingontduiking, witwas en terrorismefinanciering, underground banking voor honderden illegale online operator die vele duizenden online casino’s runnen over de hele wereld op basis van illegale sublicenties. En waarom KPMG en de Geus alvast het hazepad kozen. Dit alles in onze komende Koninkrijksbelangen-blog serie. Stay tuned.

2006 08 03 – AD | Paul de Geus neemt roer van UTS over Kenneth Gijsbertha

UTS overheids-nv directeur Paul de Geus werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld het meest vorstelijk beloond met nafls 1.144.247 gulden per jaar. Dat is bijna 100.000 gulden bruto per maand: “geen commentaar” | Extra

UTS toezichthouder overheidsdirecteur Franklin Sluis werd voor het uitvoeren (wegkijken?) van zijn toezichtstaak met publiek geld riant beloond met nafls 747.306 per jaar. Dat is iets meer dan 60.000 gulden bruto per maand: “Toen ik werd aangesteld (door VVRP minister Suzy Camelia Romer, red) , kreeg ik een salaris dat was vastgesteld. Ik heb daar nooit over onderhandeld”

salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) 20190420 nafls 1.144,274 | balkjes

salaris loonstrook Franklin Sluis (BTP) 2015 nafls 747,306 | balkjes

 

11 Reacties op “AD | Paul de Geus weg bij UTS

 1. De Geus is zelf ook compleet obsoleet en volledig overbodig als directielid van UTS/Liberty,

  De Geus is de zoveelste zwarte parel van Curaçao die een spoor van vernieling en/of verspilling, corruptie achterlaat door incompetentie, nalatig wanbestuur, defect toezicht, substandaard accountantscontrole of pure corruptie en past in dezelfde categorie als E.Ys, gebroeders S. & G Martina, R. Begina, F. Sluis, E. Tromp, S. Salesia, J. Hasselmeyer, R. Booi, L. Scoop, G. Schob, H. Jordain, R. Palm, W & M Wiels, M. Godett etc etc

 2. Directie verdiend heel veel maar apparatuur is obsoleet.

 3. “Binnenkort gaat uw Koninkrijksbelangen-blogster in op de achtergrond van deze enorme salarissen, en hoe die zijn ontstaan. ”

  Hoe eerder hoe beter @ KKC!
  Men moet het ijzer smeden als het heet is, en deze mega salaris issue is momenteel “hot” en verdient aandacht.

  Hopelijk worden dan ook gelijk de exorbitante mega salarissen en bonussen onthuld van de overige directeuren en onderdirecteuren die tot nu toe de dans ontsprongen zijn.
  Deze informatie moet gewoon openbaar zijn.

 4. de Geus wat een duivels gezicht heeft die man,nee het is de duivel him self.

 5. Curacao revisited

  “En van directeuren als de Geus moeten we het hebben op dit eiland?”
  helaas zijn dit soort “wereldberoemed” op Curacao directeuren schering en inslag op ons eiland. Ik heb wel eens gekscherend gezegd dat dit soort “toppers” in het buitenland doodleuk de toiletten zouden schoonmaken maar mensen als de Geus, Martis, Sluis, Lasten, Kruidhof-Bor en Reinald, kop in het zand hopen dat het overwaait, Curiel zouden in ieder 1ste wereld land hooguit manager kunnen worden maar nooit directeur, puur vanwege gebrek aan kennis en integriteit.
  Helaas lijken gebrek aan kennis en integriteit op Curacao onontbeerlijke voorwaarden te zijn om ergens directeur te worden.

 6. En van directeuren als de Geus moeten we het hebben op dit eiland?

  Deze derde wereld ethos CEO met eerste wereld allures kon niet eens het bedrijf naar behoren runnen of overeind houden, laat staan dat hij er een succes van zou maken.

  Maar is wel met royaal gevulde broek- en vestzakken als multi millionair naar huis gehaan.

  Wat heeft hij voor UTS, de werknemers en in bredere zin voor het eiland gedaan?

  Waaraan verdiende hij het om elk jaar ANG 1.100K (en nog meer) naar binnen te mogen harken?

  Wanneer worden de Good Governance regels “al pie de la letra” gevolgd die zelfs de rudimentaire schijn van belangenverstrengeling te lijf gaan?

 7. Curacao revisited

  “Binnenkort gaat uw Koninkrijksbelangen-blogster in op de achtergrond van deze enorme salarissen, en hoe die zijn ontstaan. ”
  Graag KKC, ik ben uitermate geïnteresseerd hoe deze mega salarissen die niet in verhouding staan met geleverde diensten zijn ontstaan.

 8. Zal straks wel benoemd worden bij een andere overheids nv.
  Hij is niet door de competentie screening van liberty gekomen. Oftewel voldeed aan de gestelde eisen.

 9. Ook dat nog

  Deze ratten zijn de schaamte allang voorbij.

 10. Mag ik ook wat zeggen

  Gijsbertha heeft ook Leila Matroos Lasten gematst met een mega salaris bij CBCS.
  Mama Lasten is een prominent MAN coryfee.
  Miljoenen salarissen uitdelen daar is Gijsbertha, antoniem voor Good Governance, goed in.

 11. Deze man heeft waarschijnlijk als humor zijn afscheid in de plaatselijke kranten aangekondigd.

  De man zal waarschijnlijk hier en daar want miljoenen in het buitenland gestald hebben allemaal dankzij Gijsbertha. Deze mensen kan je voor van alles uitmaken zelfs voor ratten maar dat deert hen niet, ze kennen geen fatsoen meer.

  Wat wel opvalt op social media is dat bijna alle reacties op zijn afscheid met een referentie naar zijn moeder eindigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *