AD | ‘PdVSA garandeert betaling 2019’

‘PdVSA garandeert betaling 2019’

Willemstad – Het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA heeft de betaling aan Isla-werknemers ook voor 2019 gegarandeerd. Dat stelt Gherrel Remilia, voorzitter van vakbond Apri, tegenover deze krant.

Remilia bracht afgelopen week onder andere met PWFC-voorzitter Angelo Meyer en adviseur Errol Cova een bezoek aan Venezuela.

Tijdens twee vergaderingen hebben de vakbondsleiders gisterochtend en gistermiddag het Isla-personeel ingelicht over het bezoek aan Venezuela. Tijdens dit bezoek hebben de vakbondsleiders gesprekken gevoerd met PdVSA-topman Manuel Quevedo; vicepresident Raffinage bij PdVSA Rodolfo Jiménez; Marcos Alejandro Rojas Marchena die bij PdVSA belast is met internationale zaken; en Guillermo Blanco Acosta, de voormalige vicepresident van Raffinage bij PdVSA.

,,We waren het niet eens met de wijze waarop aan PdVSA is gecommuniceerd dat de regering/Refineria di Kòrsou (RdK) een voorkeurskandidaat heeft gevonden voor overname van de raffinaderij na 2019. Venezuela moest maar wachten tot de onderhandelingen misschien niet goed gingen, en dan zou het land weer in aanmerking komen. Dat is geen manier om om te gaan met het bedrijf dat jarenlang de raffinaderij heeft beheerd en het is niet in goede aarde gevallen bij ons van de vakbonden”, aldus de voorzitter van Apri.

Remilia vertelt dat de vakbonden in gesprek met premier Eugene Rhuggenaath (PAR) hebben gevraagd of de regering in staat is de salarissen van het Isla-personeel uit te betalen als PdVSA na de brief van RdK zou hebben gezegd dat ze er meteen de stekker uit trekken.

,,De minister-president heeft gezegd dat de regering daar niet toe in staat is. Toen hebben we besloten naar Venezuela te gaan en een gesprek met onze werkgever aan te gaan. Tijdens dat gesprek is ons verzekerd dat PdVSA ook in 2019 de Isla-werknemers niet in de steek zal laten en haar betalingsverplichting zal nakomen.”

De voorwaarde van PdVSA is echter wel dat de raffinaderij weer wordt opgestart. In dit kader is reeds olie naar de raffinaderij opgestuurd. ,,We hebben al een lading ontvangen en wachten op de tweede zending.”

Het probleem bij de zendingen van olie is echter dat er beslagen worden gelegd op ladingen van PdVSA, ook als ze voor een ander – in dit geval de Isla-raffinaderij – zijn bestemd. Dat was het geval twee weken geleden toen Exotic Waves Marine SA, gevestigd te Monrovia, Liberia, beslag had laten leggen op de olietanker Icaro. Hierdoor kon een lading ruwe olie, bestemd voor de raffinaderij, niet in het Schottegat worden afgeleverd.

De vijfkoppige delegatie naar Venezuela, bestond naast Remilia, Meyer en Cova uit de secretaris van Apri en de vicevoorzitter van PWFC.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | ‘PdVSA garandeert betaling 2019’

  1. Abraham Mossel

    Iemand blij maken met een dooie mus,daar is ex vakbonds lijder met een grote ij schreeuw bek Cova goed in, waarom hoor ik zijn vriend Pier??? niet meer ook zo’n onderduiker, wanneer word deze bloed oplichter op gehangen aan de hoogste boom van Curacrim, hij staat bij mij in de tuin, welkom in liliputer Apen land

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *