AD | ‘PdVSA wast 2 miljard wit’

‘PdVSA wast 2 miljard wit’

‘PdVSA wast 2 miljard wit’

Willemstad – Volgens het Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network, (FinCEN), heeft het Venezolaanse staatsoliebedrijf Petróleos de Venezuela Sociedad Anónomia (PdVSA), zich schuldig gemaakt aan het witwassen van 2 miljard dollar. Dat heeft het FinCEN bekendgemaakt.

De 2 miljard dollar zou via de Banca Privada d’Andorra (BPA) zijn witgewassen. Het FinCEN stelt dat door de corrupte managers van de bank en het ontbreken van een gedegen controle op het witwassen van geld, het mogelijk is om geld afkomstig van de georganiseerde misdaad, corruptie en mensenhandel wit te wassen.

In de publicatie wordt melding gemaakt van een manager bij BPA die exorbitant hoge commissies accepteerde om transacties te verwerken van Venezolaanse partijen die bij witwassen betrokken zijn.

Ook worden witwaspraktijken ten behoeve van Russische en Chinese criminelen vermeld. In het geval van China zou het geld onder andere afkomstig zijn van inkomsten uit mensenhandel.

De naam van de Chinees Gao Ping werd in dit verband genoemd. Ping werd in 2012 door Spanje gearresteerd vanwege betrokkenheid bij het witwassen van geld.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | ‘PdVSA wast 2 miljard wit’

  1. Renée van Aller

    Zijn er connecties met de eilanden en/of de goksector?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *