28 C
Willemstad
• donderdag 25 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Personeel Insel: Meer transparantie

HomeMediaAD | Personeel Insel: Meer transparantie
Personeel Insel: Meer transparantie | Jeu Olimpio

Willemstad – De circa 200 personeelsleden die nog bij Insel Air werken, willen betrokken worden bij de onderhandelingen met Synergy/Avianca. De personeelsleden vinden dat er toe nu toe weinig transparantie is over het verloop van de onderhandelingen.

Dat heeft Wendell Meulen, voorzitter van de vakbond UGTK/Cadmu, tegenover deze krant verklaard. De bond heeft gisteravond een vergadering met de personeelsleden gehad om te praten over de nieuwste ontwikkelingen rondom de luchtvaartmaatschappij.

,,Van minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling hebben wij begrepen dat de onderhandelingen met Synergy heel goed lopen. Er wordt op korte termijn zelfs een Heads of Agreement verwacht. De leden willen niet achteraf geïnformeerd worden over zaken die hen ook aangaan, men wil niet op het laatste geïnformeerd worden.”

In de vergadering hebben de leden ook hun mening gegeven over het feit dat Insel Air nog niet, zoals verwacht, een MD-toestel kan inzetten. ,,De directie van Insel Air staat voor de uitdaging dat de inzet van het MD-toestel meer voorbereiding vergt dan verwacht. Volgens de personeelsleden moet de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit nauw samenwerken met de deskundigen van de vliegtuigmaatschappij om ervoor te zorgen dat het draaiboek met de benodigde controles en handelingen afgewerkt kan worden.

Het idee is dat door de samenwerking tussen het personeel van Insel Air en de burgerluchtvaartautoriteit, het MD-toestel zo snel mogelijk operationeel wordt.”
De personeelsleden hebben in de vergadering besloten dat UGTK/Cadmu hen in toekomst formeel zal vertegenwoordigen, zo legde Meulen uit. De bond zal in de toekomst werknemers van alle afdelingen van de vliegtuigmaatschappij vertegenwoordigen.

Tijdens de vergadering is ook gesproken over de inspanningen van de directie om het bedrijf te stabiliseren.

Op 25 augustus heeft de noodlijdende vliegtuigmaatschappij voor de duur van een jaar surséance van betaling van de rechtbank gekregen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Heerenveen en Lippinkhof zagen dat het goed was.

    En kregen vorige week weer 35,000 op hun rekening gestort terwijl het afgevloeide Insel personeel in de onderstand zit.

    Nog een wijntje, van der Kwast in de Heeren?

    Nog een columnpje over good corporate governance, Frielink?

  2. Een inspectie van een vliegtuig dient geheel volgens de boeken te worden afgehandeld oftewel vooraf wordt bepaald wat er zal worden nagekeken, wat er moet worden gerepareerd en hoeveel tijd men daarvoor beschikbaar heeft.
    Zoals ik het ken dient al het werk door erkende techneuten te worden gedaan oftewel ze dienen een license te hebben. Daarnaast moet hun werk door een supervisor worden afgetekend en dient hij hun werk te controleren. De supervisor heeft ook een eigen identificatie nummer dat hij verplicht is in te vullen bij iedere inspectie die hij aftekent. Geen nummer betekent incorrecte aircraft documents en mag het vliegtuig officieel niet vliegen.

    Het uit elkaar halen van het vliegtuig geschiedt geheel volgens de boeken, iedere handeling staat voorgeschreven (tot en met het gereedschap dat gebruikt moet worden), alles wordt gelabeld en vastgelegd. De papertrail bij een inspectie is werkelijk fenomenaal, maar ook noodzakelijk.

    En zo gaat het dus ook bij alle onderdelen die worden nagekeken. Ook daar staan alle handelingen voorgeschreven en moeten op die wijze worden uitgevoerd. Een beetje een slag er naar slaan hoort niet thuis in vliegtuig onderhoud, overal zijn procedures voor en de reden daarvan is dat je later kunt nagaan wat er is gedaan, wie het heeft uigevoerd en wie het heeft afgetekend. In geval van ongevallen worden de technische historie er dan ook bijgehaald en blijkt dat bepaalde zaken niet correct zijn afgehandeld dan kan dat een indicatie geven wat er fout is gegaan.
    Zo is er het bekende ongeval bij BA waar de captain min of meer uit het vliegtuig werd gezogen toen de windshield het begaf. Via de technische papieren kon men uiteindelijk achterhalen dat de verkeerde bouten waren gebruikt bij de montage van het windshield en dat het een redelijk onervaren monteur was geweest die de fout had gemaakt plus een supervisor die blindelings had afgetekend.

    Wat er precies nu aan de hand is weet ik niet, maar ik ben blij dat de inspectie het serieus opneemt. Het gaat immers om de veiligheid van de vliegers en de passagiers.
    Dit vliegtuig heeft inmiddels zeer lang aan de grond gestaan en al die tijd kon het zout absoluut overal komen. Daarom was het ook zo vreemd dat de kisten de gehele dag openstonden, zout is immers corrosie. Een check volgens de boeken is dan al haast niet meer voldoende, eigenlijk moet de hele kist van binnen en van buiten worden schoongemaakt, uit elkaar gehaald en nagekeken. Vermoed echter dat men het bij een gewone C-check heeft gehouden en daarbij zeer veel heeft overgeslagen.
    Wanneer alles correct is uitgevoerd dan is dit vrij eenvoudig te controleren in de papieren en het is terecht dat men bij Insel er met een stofkam overheen gaat. De maatschappij heeft geen goede reputatie op het gebied van onderhoud, dus ik vrees dat ergens zaken of niet zijn bijgehouden of niet afgetekend of incorrect zijn uitgevoerd.
    Het is ook heel goed mogelijk dat men heeft gekeken naar de wijze van opslag van de reserve onderdelen, de herkomst van de reserve onderdelen, het bijbehorende papierwerk en ook dat is geheel terecht. Het heeft weinig zin om te focussen op de lokale werkzaamheden om vervolgens te constateren dat ergens anders fors de hand is gelicht met de procedures.

  3. Beste Joep,
    heeft u enig idee wat er met dat MD-toestel aan de hand is dat het nog steeds niet ingezet kan worden? Een technische “update” van een vliegtuig hoeft toch niet zo lang te duren?
    Wat moet er allemaal gebeuren voordat een toestel voor vluchten wordt vrijgegeven?
    ( waar komt dat toestel eigenlijk vandaan?).

  4. De directie van Insel Air staat voor de uitdaging dat de inzet van het MD-toestel meer voorbereiding vergt dan verwacht.

    Dacht dat de dikbetaalde directie ervaring heeft met dit? Kan iemand me uitleggen waarom er zoveel dure directieleden zijn die blijkbaar weinig kennis hebben?

  5. Het personeel moet zich gewoon eens bezig gaan houden met hun eigen werkzaamheden. Pas wanneer ze die naar 100 % tevredenheid afhandelen kunnen ze gaan nadenken over wat er na Insel gaat komen.
    Wanneer ze nu eisen gaan stellen vrees ik dat heel Avianca in 2 tellen de deur uit is. Het laatste dat je als kopende partij wil is extreem vervelend personeel. Prima dat ze meedenken, maar ze moeten niet op de stoel van het management van Avianca gaan zitten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties