28 C
Willemstad
• vrijdag 26 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Petitie niet bedoeld als oprotsignaal’

HomeMediaAD | ‘Petitie niet bedoeld als oprotsignaal’
Petitie tegen geklaag geluidsoverlast

Willemstad – Initiatiefnemer Carmela Klooster heeft zo’n 2.816 handtekeningen binnen gekregen voor de petitie ‘Stop geklaag over geluidsoverlast op Curaçao’, sinds de actie afgelopen dinsdag begon.

,,Ik streef ernaar om 15.000 handtekeningen te krijgen, dat is 10 procent van de circa 150.000 mensen die op Curaçao wonen. De actie wordt door sommigen gezien als een signaal tegen Nederlanders die over geluidsoverlast klagen, om te zeggen dat ze op moeten rotten. Maar dat is niet de bedoeling ervan”, aldus Klooster.

,,Waar het om gaat, is dat de bewoners van Adelisia Resort die zich hebben beklaagd over geluidsoverlast tijdens Noche Buena bij Brakkeput Mei Mei, zich moeten realiseren dat de oplossing voor het probleem bij henzelf ligt. Het is de lokale traditie dat Noche Buena gevierd wordt. Dat weten mensen van tevoren, het feest wordt ieder jaar gevierd. Als de bewoners daar moeite mee hebben, dan kunnen zij daar vooraf rekening mee houden. Het kan niet zo zijn dat zij de oplossing voor hun probleem bij anderen leggen. Het gaat om een lokaal feest.”
De ironie wil dat Nederlanders soms naar het eiland komen omdat ze Nederland met alle regeltjes zat zijn, zo merkt Klooster op. ,,Maar als ze hier zijn, dan wil een groep toch dat de dingen volgens hun regels gaan. Dat gaat niet. Wij hebben onze culturele feesten, net zoals je aan de andere kant feesten hebt bij Mambo Beach en Cabana Beach.”

Het idee voor de petitie ontstond nadat er via ‘Durf te vragen’ op Facebook geklaagd werd over de viering van Noche Buena bij Brakkeput. ,, Toen ik later hoorde dat de bewoners van Adelisia Resort een brief hadden opgesteld om dit jaar ruim van te voren de geluidsoverlast bij Brakkeput aan te pakken, dacht ik: Wij kunnen zelf ook een brief opstellen.”

Klooster verklaart dat ze zowel van Nederlanders als van Curaçaoenaars goede reacties heeft gekregen op het initiatief. ,, Ik krijg soms ook van lokale mensen de reactie dat het geen zin heeft om in actie te komen omdat Nederlanders toch altijd de baas zijn.Volgens mij is iemand pas de baas als je dat zelf toestaat.”
De petitie is niet gericht om een wij/zij-denken te bevorderen, zo legt de initiatiefnemer uit. ,,Wij zitten allemaal hier en de mensen die hier naartoe komen, moeten rekening houden met hoe het op het eiland eraan toegaat. Net zoals wij dat ook moeten doen als wij in Nederland zijn.”

https://www.petities24.com/stop_geklaag_over_geluidsoverlast_op_curacao

Bron: Antilliaans Dagblad

10 reacties

  1. Met kleine aanpassingen zou het verhaal van mevr. Klooster als volgt luiden: ,,Waar het om gaat, is dat de groep bewoners uit de randstad die zich heeft beklaagd over de aanwezigheid van zwarte piet bij het St. Nicolaasfeest, zich moet realiseren dat de oplossing voor het probleem bij hunzelf ligt. Het is de lokale traditie dat Sint Nicolaas met zwarte piet gevierd wordt. Dat weten mensen van tevoren, het feest wordt ieder jaar gevierd. Als de bewoners daar moeite mee hebben, dan kunnen zij daar vooraf rekening mee houden. Het kan niet zo zijn dat zij de oplossing voor hun probleem bij anderen leggen. Het gaat om een lokaal feest.” Een goed verstaander heeft een half woord nodig.

  2. Ik blijf het apart vinden dat een commercieel feest (van een paar jaar oud) nu ineens als ‘traditie’ wordt gezien, terwijl het echte feest, namelijk het kerstfeest, ineens geen traditie meer is. Dat is nu ondergeschikt geworden aan de wens van een aantal om door te feesten, in een woonwijk tot half negen in de ochtend op Kerstavond.

  3. Klooster moet in haar eigen tuin een cementen vloer laten aanleggen en jump-ins, happy hours tot laat in de nacht organiseren. Kijken of haar buren dat zullen waarderen.Zij woont zeker zelf niet in een buurt waar doorgaans festiviteiten in clubs worden gehouden met grote boomboxen, decibel van 90+ worden geproduceert, waarvan je ramen bijna scheuren gaan vertonen. Je nachtrust dusdanig wordt verstoord. Sommige mensen die naar Nederl. gaan protesteren openlijk tegen san nicolaas feest. Klooster zeker ontgaan. Ik ben een joe di Korsow en weet drommels goed wat geluidsoverlast is. Mijn recht om rustig te kunnen wonen begint waar die van jouw eindigt en andersom.

  4. Het is gebrek aan fatsoen, speculerend op het feit dat de YDK zelf toch wel zijn mond houdt, die laat het graag aan de makamba over want hij wil zelf geen problemen. Kritiek mag niet, niet op herrie, vervuiling, de wijze waarop men hier in een hoop gevallen de dieren behandelt, kortom iedereen moet maar zijn mond houden voor een clubje dat zich ‘eigenaar” van het land Curacao noemt. Niets zeggen van de maar in de mondi gegooide wasmachines of koelkasten of kadavers, niets zeggen van `wat dan maar ook” is het motto van het onopgevoede deel hier. Rot maar op ga maar naar huis zegt men puur gebaseerd op kleur, hoe dom kan je zijn. Zeg dat eens tegen een Curacaoenaar in een ander land, dan is het gegil over discriminatie het eerste wat je hoort. Men wil meer markten aanboren voor toerisme, lees eens de nodige kritieken betreffende dit land en waarom men nooit meer zal terugkomen. Men is er “als eigenaar” van het land erg goed in om zichzelf in de voet te schieten en dat bewijst men keer op keer. Er is hier over het algemeen maar 1 belang en dat is eigenbelang en de rest moet gewoon zijn mond dichthouden, doet men dat niet dan wordt in voorkomende gevallen de rassenkaart maar weer op tafel gegooid. Tegen de tijd dat de gecreëerde rel als een olievlek zich verspreidt dan gaan we weer wat meer zoete broodjes bakken, zo ook in dit geval. Het geeft de eigen zwakheid aan.

  5. Petitie en uitleg Klooster slaat kant noch wal. Kultureel feest met muziek verwarren met herrie en kabaal, zonder rekening te willen houden met de medemens. Typisch weer het bekende Curacaosche fenomeen van wangedrag afschuiven op een ander, want de teder opgevoede Curacaoenaar, die kaart toch niks aan en kijkt liever de andere kant op, zeker met een falende Milieudienst die totaal ineffectief is. De kritisch opgevoede Hollander echter, kaart wangedrag wel aan, met of zonder falende Milieudienst en dat is het hele punt van deze dilemma.

  6. Hopelijk is het signaal overgekomen!!!
    Lees blog Arthur Donker: St. Trpez, De Heeren enz. enz. Dus, a.u.b. Ophouden met ‘azijn pissen’.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties