AD | PG: Martina is tekortgeschoten

Met sepotbrief

PG Rooger Bos: ‘Elke schijn van belangenverstrengeling moet voorkomen worden’

Willemstad – Steven Martina heeft in strijd gehandeld met de Integriteitslandsverordening.

,,Het belang van integer overheidsbestuur weegt zwaar. De landsverordening beoogt de integriteit in het overheidsbestuur te beschermen. Dat is van belang voor het vertrouwen in de overheid, voor het aanzien van het ministersambt en voor de reputatie van het Land. Daartoe moeten politieke ambtsdragers elke schijn van belangenverstrengeling voorkomen”,

zo staat in de afdoeningsbeslissing die door procureur-generaal (PG) Roger Bos aan de indieners van de aanklacht tegen Martina is gestuurd, te weten Carlos Monk, Meindert ‘Menki’ Rojer en Amparo dos Dantos (allen van oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur, KdNT).

,,Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vastgesteld dat de heer Martina is tekortgeschoten in de naleving van deze verplichtingen”, wordt vervolgd.

Maar het schrijven gaat verder met te stellen dat het gewraakte conceptlandsbesluit over een verhoging van de WA-verzekeringspremie uiteindelijk niet geleid heeft tot enig voordeel voor Martina, die op dat moment zijn zakelijke belangen in de vennootschap Guardian Holdings Limited niet tijdig op afstand had gezet. En dat de discussie over de invulling van de Integriteitslandsverordening vooralsnog in de Staten gevoerd moet worden.

De PG wijst er nog op dat het KdNT-drietal tegen dit besluit in hoger beroep kan gaan. Oprichter Don Martina van de MAN, vader van Steven Martina, laat in een boodschap weten erg opgelucht te zijn met het seponeerbesluit van het OM.

,,Als vader ben ik erg blij met het besluit en verheugd te kunnen constateren dat Steven de naam van Curaçao, van de regering, van zijn partij, zijn vrienden, het Curaçaose volk, zijn familie en van zijn gestorven moeder niet heeft bezoedeld. Nu kan Steven zijn kennis, zijn ervaring en zijn liefde voor het Land weer ter beschikking kan stellen”, zegt hij.

Steven Martina wordt nu door de partij wederom voorgedragen als minister, waarvoor hij opnieuw gescreend moet worden.

Bron: Antilliaans Dagblad (24 mei 2019)

 

Naschrift KKC

Zie ook CuracaoNieuws | Martina nooit deelgenomen aan besluitvorming

2019 05 23 – Openbara Ministerie Steven Martina Belangenverstrengeling Fatum Roger Bos Sepot by Black Lion on Scribd

19 Reacties op “AD | PG: Martina is tekortgeschoten

 1. De Rechtsstaat

  Het volgende is van Yves Cooper:

  El a splika ku Martina a traha un karta den kua e ta pasa e akshonnan pa su ruman. Pues e no a bai un notario pa asina traha un dokumento ofisial di traspaso di bienes entre e i su ruman. E mes a traha e dokumento ku pa OM no tabata rechtsgeldig.

  Deze figuur hadden wij als minister en nu wilt ie terugkeren als minister. Hij hoort gewoon in blok 6 van SDKK, ja samen met Schottie. Krijgt ie gelijk een lekker ding als advocate (gezien hij zo graag vergrijpt aan de dames… red kkc) .

 2. Curacao revisited

  Steven heeft deze baan hard nodig: aqualectra was geen succes, bij guardian waren er te veel medewerkers die de huidige directie heeft moeten wegsturen. Steven heeft een track record dat lijkt op dat van meneer Ys.

 3. De Rechtsstaat

  I beg to disagree. Floddertje Stevie heeft kennelijk deze baan nodig en helaas is de aap te vroeg uit de mouw gekomen.

  Derhalve beter dat hij niet terugkeert aangezien hij een macaber plan heeft t.a.v. zijn obsessie om in de politiek te zijn.

 4. Wat een walgelijke insinuaties worden er hier geuit over een zogenaamde buitenechtelijke relatie tussen Steven en Neysa. Wie kan dit bewijzen? Zeker teveel naar die sensatie beluste en vaak met onwaarheden omklede sprookjesverhalen van TV Direct geluisterd? Zoals o.a. de “Menki Rojer” elke avond.

  Pure laster. En ja héél stom van Martina dat hij niet op tijd zijn zakelijke belangen opzij heeft gezet toen hij minister werd. Dan was dit niet gebeurd en had hij de schijn van belangenverstrengeling voorkomen.

  Maar laat een ding duidelijk zijn. Deze man heeft deze baan helemaal niet nodig. Hij doet dit werk vooral omdat hij oprecht iets terug wil doen voor zijn land en op speciaal verzoek van zijn vader. Dit in tegenstelling tot het stelletje profiteurs, klaplopers van Kdnt die aangifte tegen hem hebben gedaan. Die zitten puur alleen voor zichzelf in de staten. Leveren geen enkele constructieve bijdrage en zijn alleen bezig constant onrust te zaaien. In het bedrijfsleven maken ze namelijk geen schijn kans om een droog brood te verdienen. Vraag me trouwens af wie al die rechtzaken steeds financiert?

 5. Fred Schiedam

  @Henk1:
  Ministers en kandidaat-ministers die zich in het openbaar voorstaan op hun “professionele” instelling, maar ondertussen via promescue gedrag hun eigen belang nastreven, verspelen zelf hun respect. Dát kan je de lezer van deze knipselkrant niet verwijten.

 6. Opvallend weinig respect hier voor vrouwen, maar ook mannen eigenlijk.
  Kortom: ziekelijk eigenlijk. Een tot roddel en achterklep verworden knipselkrant.
  Jammer wel.

 7. Drechi Pa Bosnan Tur

  @Erica,
  Ja, maar niet iedereen is zo decadent als Erica hoor……..
  Als het je uitkomt ben je vrouw, dan weer man…. Typisch iemand die van alle markten thuis is. Er is daar een speciale naam voor 🙂 🙂
  Je doet maar hoor. Daar niet van. Be my guest, by all means do what suits you best.

 8. ericlapas

  Volgens @Drechi, “Het gaat over het feit dat ook jou vrouw overspelig kan zijn”.

  Niet iedereen heeft moeite met een overspelige echtgeno(o)t(e).

  Mevrouw Cleopa heeft geen moeite mee dat haar man het met jonge mannen doet.

 9. Drechi Pa Bosnan Tur

  @ Wim,

  Don’t try to change the subject Wim!
  Het gaat over het feit dat ook jou vrouw overspelig kan zijn, en niet het gebruik van een alias door Drechi Pa Bosnan Tur!!!!!
  Jij probeert de aandacht af te leiden van wat de door jullie aangebrachte schijnbaar “hoofdzaak” is: Dat de dames met Hr Martina het bed induiken….
  Dat is dus niet gelukt Wim.

 10. Gelukkig gebruikt Drechi pa bosnan tur geen alias.

 11. Drechi Pa Bosnan Tur

  @ Al de “helden” die nu het lef hebben om schuilend achter hun aliassen, dames met voeten te betreden, enige stof tot nadenken:

  Als het echt zo decadent is als jullie hier willen doen voorkomen, dan is er ook een gerede kans dat Hr. Martina (en met hem misschien anderen) ook met jullie vrouwen (en mannen) het bed deelt…………….
  Denk daar maar eens over na lafaards!!!!!!

 12. Knoek-koe

  Typisch dat dit eiland dat nu nagenoeg volledig geregeerd wordt door “elite” Afro- Curaçaoëaars, infrastructureel, cultureel en human development technisch, steeds meer weg gaat krijgen van typisch despotisch gestuurde corrupte Afro-cratische landen zoals Haïti, Guinea Bissao en Liberia.

 13. Anuschca Cova is de Jadira Bislick van de financiele dienstverlening op het eiland.

  Moeilijk een man in die sector te vinden die er nog niet overheengegaan is.

 14. Knoek-koe

  Steven Martina,
  Weer een voorbeeld van een zogenaamde “nos mes por” Caribische (academische?) Curaçaoënaar , met een hoog achterbuurt
  (Móndi) gehalte.

 15. Dus de getrouwde Neysa Isenia duikt het bed in met Steven Martina en de andere kandidaat minister Anuska Cova heeft zich zo lees ik hier haar hele carriere al omhoog geneukt.

  Maar Anuska heeft het van geen vreemde. Haar vader Errol ‘Terror’ Cova heeft de hele bevolking genaaid, in zijn PLKP tijd.

 16. De Rechtsstaat

  Partij MAN is partij van “De Flodders” geworden en daar komt Wim met zijn SRV-Wagen.

 17. ericlapas

  Het is toch ongelooflijk hoe arrogant die Steven Martina is, de man deed alsof hij is afgetreden maar tussen de lakens via Neysa Isenia kon hij de beslissingen op de ministerie blijven beïnvloeden.

  Deze man heeft totaal geen enkele respect voor de bevolking van Curaçao waarschijnlijk vindt hij ze allemaal domme, primitieve negers die straks toch op hem gaan stemmen.

 18. We houden onszelf voor de gek.

  Als Martina zijn aandelen in een stichting had ondergebracht met als bestuurders zijn vader en zijn byside Neysa Isenia dan was er dus niets aan de hand geweest?

  We zijn een eiland vol idioten.

 19. De Rechtsstaat

  Een minister heeft gehandeld in strijd met artikel 22 van de landsverordening, dus ik breng het volgende ter kennis:

  Met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van de vierde categorie, worden gestraft de ministers of staatssecretarissen:

  1°. die hun medeondertekening verlenen aan koninklijke besluiten, wetende dat daardoor de Grondwet of andere wetten of algemene maatregelen van bestuur worden geschonden;

  2°. die uitvoering geven aan koninklijke besluiten, wetende dat deze niet van de vereiste medeondertekening van een minister of staatssecretaris zijn voorzien;

  3°. die beschikkingen nemen of bevelen geven of bestaande beschikkingen of bevelen handhaven, wetende dat daardoor de Grondwet of andere wetten of algemene maatregelen van bestuur worden geschonden;

  4°. die opzettelijk nalaten uitvoering te geven aan de bepalingen van de Grondwet of andere wetten of algemene maatregelen van bestuur, voor zover die uitvoering wegens de aard van het onderwerp tot hun taak behoort of uitdrukkelijk hun is opgedragen.

  (NDR: was eenvoudiger deze te knippen en plakken dan de regelgeving van het land Curaçao te vinden, alhoewel zelfde verschil in de wetten van Nederland als Curaçao).

  Enfin, de partij MAN durft deze vent alsnog aan te dragen als minister van Economische Ontwikkeling?

  Wellicht denken zij een verdachte in de gelederen zal stemmen blijven trekken ala Schotte.

  Tenslotte m.i. mocht het OM deze zaak helemaal niet (meer) mogen seponeren. Aangezien de strafmaat van ten hoogste 3 jaar, moest het gewoon voor de rechter komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *