AD | Pizziolo weer op vrije voeten

Nieuw onderzoek naar goudroof vereist wegens laksheid

Willemstad – Guiseppe Pizziolo, een van de verdachten in de goudroofzaak, is afgelopen woensdag weer op vrije voeten gesteld. Dat heeft Norman Serphos, de woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.

Ondanks zijn vrijlating blijft Pizziolo een van de hoofdverdachten in deze zaak. De advocaat van Pizziolo, Marije Vaders, heeft sinds zijn aanhouding elke week geprobeerd om haar cliënt vrij te krijgen. Het hof was iedere keer echter van mening dat de verdachte in hechtenis moest blijven.

Dinsdag werd er weer een verzoek tot vrijlating van Pizziolo behandeld en woensdag gaf het hof aan dat het niet langer nodig is om de verdachte vast te houden. Twee weken geleden werd een Venezolaanse vrouw vrijgelaten. Ook zij is nog altijd een verdachte in de zaak.

Op het moment zijn er zeven verdachten in deze zaak. Vijf van hen zijn nog in hechtenis. In november 2012 zijn zeventig staven goud, met een totaalgewicht van 216 kilo en een waarde van 11,5 miljoen dollar buitgemaakt. Hierbij werden de drie bemanningsleden en de kapitein, allen afkomstig uit Guyana, bedreigd met vuurwapens en werd een bemanningslid mishandeld.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *