AD | Plan Vermeend klaar

Professor Willem Vermeend

Professor Willem Vermeend

Oranjestad – Professor Willem Vermeend is klaar met zijn voorstellen voor de hervorming van het Arubaanse belastingstelsel. Momenteel is hij op Aruba om zijn ideeën te presenteren aan de regering, het parlement en andere relevante organisaties.

Vermeend analyseerde het belastingstelsel op verzoek van minister Angel Bermudez van Financiën en Overheidsorganisatie. Die wil het roer compleet omgooien en in twee jaar tijd de belastingen moderniseren en het stelsel vereenvoudigen. Vermeend heeft daarvoor een plan gemaakt, met een advies hoe dat plan het beste kan worden gerealiseerd.
Bermudez benadrukt dat in het Plan Vermeend geen nieuwe belastingen worden geïntroduceerd.

,,Ik wil zo snel mogelijk de grootste knelpunten aanpakken. Ik verwacht nog dit jaar een aantal vereenvoudigingen te kunnen realiseren. Voor zover het nieuwe belastingwetten, of aanpassingen van wetgeving betreft, kunnen die per 1 januari 2016 of 2017 van kracht worden. We gaan grote stappen maken.”

De minister kijkt uit naar de presentatie van Vermeend.

,,Ik heb natuurlijk al een aardig idee van wat ik kan verwachten, want ik heb regelmatig contact met Vermeend.”

Volgens de bewindsman heeft Vermeend tot in details uitgewerkt welke hervormingen kunnen worden doorgevoerd en wat daarvan de effecten zijn.

,,Ook heeft hij een stappenplan ontwikkeld, zodat duidelijk is wat er moet gebeuren om een begin te maken met het proces van modernisering en vereenvoudiging. Belangrijk is ook dat in beeld is gebracht hoe de veranderingen de economische ontwikkeling van Aruba ondersteunen en daarmee het beleid van de regering om te komen tot duurzame overheidsfinanciën.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Plan Vermeend klaar

  1. Fred de Haas

    Meneer ‘Marcus’ , de offshore was een vorm van belastingontduiking uitgevoerd door ‘nette bankiers’. Prima werk van Vermeend, een uiterst bekwame econoom.

  2. Ja niet alleen in opdracht van de USA , de Nederlandse regering liep aan de leidraad , maar er niets voor terug gedaan heeft, met als gevolg dat de intelectuelen vertrokken en de rest maar zien moesten, met de drugs industrie die daar handig gebruik van maakte en zo het eiland in verderf stortte.

  3. Renée van Aller

    Inhoudelijk wordt het voorstel niet toegelicht. Zo als alles is het geweldig, maar wat het stappenplan inhoudt en of daardoor nu opeens die 2½ miljard florin 7uyhyhb5fv tfwsboven water kwamen en ook daadwerkelijk kunnen worden geïnd is de vraag. De feiten achter de woorden missen we zeer en we herinneren nog maar even aan de wijze woorden van Nos Baba excellente: “Ken ta traha cu placa di pueblo mester duna cuenta na pueblo. Nos ta warda pa un splicacion responsabel, y claro.” ‘Poniendo hechonan tras di palabranan’. Een link naar het voorstel van Vermeend is het minste.
    Renée van Aller&John de Vries.

  4. Zal wel weer van laag gehalte zijn, zoals al zijn plannen. Heeft hij niet de financiele off-shore op Curacao om zeep geholpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *