AD | Plaza Hotel gevaar voor directe omgeving

De Antilliaans Dagblad redactie vindt het na waarschuwingen aan diverse instanties en eigenaar Girobank ook de taak en verantwoordelijkheid van de krant om het publiek te waarschuwen voor mogelijk gevaar | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Rond het Plaza Hotel in Punda is langzaamaan steeds meer een onveilige situatie ontstaan.

Met het blote oog is te zien dat sprake is van betonrot en al eerder werd door omstanders gewaarschuwd voor de risico’s van vallende brokstukken, maar nu is dit recentelijk ook door deskundigen vastgesteld.

Dit blijkt uit harde informatie waarover het Antilliaans Dagblad beschikt. Deze krant heeft in eerste instantie gewacht totdat er actie zou worden ondernomen door de direct verantwoordelijke instellingen en personen. Ook werden vragen gesteld aan de Girobank, die als hypotheekhouder zeggenschap heeft over het complex. De redactie vindt het echter ook de taak en verantwoordelijkheid van de krant zelf om het publiek te waarschuwen voor mogelijk gevaar.

Een internationaal technisch bureau heeft op verzoek van Giro een review gedaan van het Plaza Hotel en de directie van Girobank hierover geïnformeerd. Wat betreft dit bureau, dat ook is ingeschakeld in verband met de waardebepaling van het hotelpand, is er alle reden om per direct actie te ondernemen, door de directe omgeving op Plasa Piar af te zetten; om daarmee ongelukken en schade aan eigendommen van derden, zoals geparkeerde auto’s, te voorkomen.

Desgevraagd bevestigt de directie van Girobank dat ‘in het kader van de verkoop en ook de veiligheid een technisch rapport van het pand is opgevraagd’. De inspanningen om het hotel te verkopen bevinden zich in ‘een stroomversnelling’. ,,Op alle fronten wordt getracht een goede verkoop te bewerkstelligen.”

Onderzoek ter plaatse lijkt inderdaad aan te tonen dat de gebouwen in slechte staat verkeren. De fotograaf van deze krant legde het allemaal vast. Met name bij de diverse balkons is sprake van betonrot, raakt het pleisterwerk als gevolg van het salpeter (zout) los en komt de staalconstructie bloot te liggen, wat op zichzelf de oorzaak is van nog méér betonrot.

Bron: Antilliaans Dagblad

10 Reacties op “AD | Plaza Hotel gevaar voor directe omgeving

 1. Curacao revisited

  @Brian S: maar de makambas zijn ook de schuld van alles. Na 10-10-10 nu de YDK het voor het zeggen heeft, gaat het opeens een stuk beter met het eiland.

 2. @Drechi, Jij hebt ook wel lef. Verdedigen van veroordeelde criminelen en de makambas dan de schuld van alles geven.

 3. Curacao revisited

  @Drechi : dank voor het compliment Drechi. Het is af en toe een ondankbare taak, maar je krijgt er veel voor terug.

 4. Drechi pa bosnan Tur

  @CR:
  Je hebt wel lef CR. Dat moet ik toegeven.
  Hier op KKC commentaar leveren over hoe vooral ANDEREN het moeten aanpakken, terwijl je waar het om gaat (je eigen pensioen) veilig stellen, ho maar.
  Alsmaar de schuld afschuiven op anderen, in plaats van achter je eigen zaken aan te gaan….. Slim van je.

 5. Wie waren de financiele mensen bij Girobank dat een falend investeringsbeleid heeft. Capella? Garcia? Amnesia Isenia?

 6. Slopen is het enige zinnige, en herstel daarna het fort en boogjes, dat biedt veel meer dan deze puinhoop.

 7. Kan die Girobank niet gewoon geliquideerd worden?
  De verkoop bevind zich in een stroomversnelling. Inderdaad. Het verkoop proces versneld zich richting zee.

 8. Gewoon tegen de vlakte gooien en maak er een meer horeca en podium van. Een plek waar het in de avond wel zal bruisen!

 9. Curacao revisited

  ik ben even de weg helemaal kwijt: volgens het volgende filmpje was Punda toch aan de vooravond van een property boom?!
  https://www.knipselkrant-curacao.com/profound-investeren-in-willemstad/

  ik zou persoonlijk het plaza hotel niet als “idyllisch” omschrijven

 10. Ramon Koffijberg en Ghattim a. Kabbara van de Blue Ocean Group inschakkelen. Met hun impressive, a-la Marvelyne Wiels opgefabelde CV’s moet het lukken om de Plaza om-te-teoveren tot een 7 sterren “Burj al Willemstados”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *