AD | PNP: Misbruik van criminaliteitsfonds

PNP: Misbruik van criminaliteitsfonds

Willemstad – De wijze waarop het interim-kabinet het land regeert, doet denken aan de periode 2010-2012, waarin het kabinet-Schotte ervoor zorgde dat de overheidsuitgaven de pan uitrezen en de economie van Curaçao instortte, aldus Humphrey Davelaar namens de PNP.

,,Het lijkt wel een griezelfilm.” Hoe vaak moet er nog van hogerhand ingegrepen worden om ervoor te zorgen dat de economie en democratie gespaard blijven, zo vraagt de PNP zich af. Partijleider Davelaar vreest dat ‘het huidige wanbeleid’ voortduurt tot aan de verkiezingen van 28 april. ,,De regering heeft alle regels van goed bestuur naast zich neergelegd door sommen geld uit het Crimefonds te halen en te verdelen onder bevriende organisaties. Dit zonder rekening te houden met het doel van dit fonds. Het is bijzonder pijnlijk om te zien dat organisaties die zijn aangewezen op dit fonds, en die volgens de regels projecten hebben ingediend, nu buiten de boot vallen – en dit terwijl zij financiering heel hard nodig hebben.”

Omdat PNP de minister van Justitie in het kabinet-Koeiman leverde, in de persoon van Ornelio ‘Kid’ Martina, die als bewindsman voorzitter van het Criminaliteitsfonds was, beschikt de partij over uitgebreide informatie over de geldvoorraad en de projecten die uit het fonds gefinancierd zijn. ,,Alsook de lijst van projecten die nog in aanmerking kwamen voor financiering”, zegt Davelaar. ,,Wij hebben deze lijst gecontroleerd en geconstateerd dat voor vele van deze projecten geen geld is vrij gemaakt.”

De PNP vraagt zich af hoe er gecontroleerd gaat worden of de organisaties die wel geld hebben ontvangen hiervoor beleidsmatig en financieel verantwoording afleggen. ,,Onze partij constateert dat de regering afwijkt van de regels voor good corporate governance door geld te steken in bedrijven met politieke doeleinden.” Volgens de PNP misbruikt het kabinet het Crimefonds, gemeenschapsgeld, om de politieke campagne mee te financieren.

Bron: Antilliaans Dagblad, / Knipselkrant BearinPoint/KPMG

2 Reacties op “AD | PNP: Misbruik van criminaliteitsfonds

  1. Hypocriet

    Good corporate governance? De man van je minister Camelia-Romer volstoppen met een fantasie project van 5,6 miljoen uit het criminaliteitsfonds bedoel je meneer Davelaar?

  2. Ingrijpen en geen tekenbevoegdheid meer voor die porkerias.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *