AD | Politie geeft beelden plofkraak vrij

Plofkraak MCB op de Jan Noorduynweg

Willemstad – Minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) heeft gisteren in de Staten uitgelegd dat er regelmatig overleg is tussen het Korps Politie Curaçao (KPC) en de bancaire sector. Rond pinautomaten zijn camera’s bevestigd en nu is afgesproken de bevolking in te schakelen bij het oplossen van deze criminele acties.

Er is gisteren dan ook vanuit het KPC een persbericht uitgegaan met videobeelden van de twee plofkraken die deze week plaatsvonden.

,,De politie neemt deze criminele acties zeer hoog op en waarschuwt voor gevaar die de explosies kunnen opleveren voor de omgeving”, zo staat in het bericht van het KPC. Met het vrijgeven van de beelden van de plofkraak bij een automaat van de MCB op de Jan Noorduynweg hoopt de politie de zaken snel te kunnen oplossen.

Op de beelden is goed te zien dat er een zwarte auto stopt voor de pinautomaat. Achter het stuur zit een persoon met een witte sweatertrui aan. Er stapt een gemaskerde persoon met een zwarte broek en bordeauxrode sweatertrui met capuchon uit. Hij heeft zwarte handschoenen aan. Hij bespuit de bewakingscamera met een verfspuitbus en legt deze bus terug in de auto.

Uit een witte auto in de verte stapt een andere persoon uit, ook gemaskerd en met een grijze sweatertrui met capuchon, een spijkerbroek met scheuren erin en zwarte schoenen. Hij heeft lichtgekleurde handschoenen aan en gebruikt een gele boormachine om een gat te boren in de pinautomaat. Onder zijn trui en enigszins afgezakte broek is te zien dat hij een zwarte onderbroek draagt.

De persoon met de bordeauxrode sweater komt helpen. De twee personen frommelen met een ijzeren staaf een dik lont met explosieven in het gat. De zwarte auto rijdt weg. Vervolgens is er een explosie. De bestuurder van de zwarte auto rent er meteen op af. Hij heeft een witte sweater aan en een zwarte broek met witte strepen als zijnaden. Ook de persoon met de bordeauxrode sweater komt gelijk aanrennen. De persoon met de grijze sweater loopt met een rode boodschappentas van Mangusa Supermarket ook naar de pinautomaat toe. Hier stoppen de beelden.

De politie doet een oproep aan iedereen die deze drie daders herkent om te bellen naar nummer 917 of anoniem naar 108.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Politie geeft beelden plofkraak vrij

  1. De plofkrakers doen met de ATM’s wat de banken al jaren met de saldi van de rekeninghouders doen: plunderen!

  2. Het ‘ongeldug maken van geld uit de muur is inmiddels in NL ook een enorm issue. Waren er eerst 30 plofkrakers zijn er nu 300 op de radar. Het schijnt allemaal minder easy te zijn. Want ook daar gaat het maar door, zag ik op Nieuwsuur gisteren.

  3. Volgens de idioot Girigorie is regelmatig overleg tussen de korps politie en de bancaire sector. Het zou best kunnen dat bij de bank wat knappe koppen werken maar bij de politie weet ik dat randdebielen werken.

    De enige oplossing voor dit probleem is om het geld onbruikbaar te maken. Lijkt mij een mooie afstudeer opdracht voor aan onze jongens aan de universiteit.

  4. Op de radio hoorde ik dat beide plofkraken mislukt zijn.

    Betwijfel dat bij het zien van de foto hierboven en het plotseling stoppen van het filmpje.

    Blijkbaar willen banken en politie potentiele plofkrakers in de waan laten dat zo’n kraak kansloos is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *