AD | Politie tast in duister bij moord bewaker

 

Bewaker Savanah resort doodgeschoten | Extra

Willemstad – De politie heeft nog geen enkel aanknopingspunt voor wat betreft de moord op de bewaker van Savanah Resort in De Savaan. ,,Ik heb zelfs nog geen exact tijdstip van overlijden”, zegt woordvoerder Imro Zwerwer.

,,Het is in de nachtelijke uren gebeurd, maar daarmee vertel ik niets nieuws.” De moord op de 47-jarige Haïtiaan Auguste Fadoule heeft personeel en eigenaars van Savannah Resort in elk geval zwaar aangegrepen. ,,Het is verschrikkelijk”, zegt Donald, de neef van eigenaar Zabir Attaf. ,,Ik help mijn neef hier een beetje in het hotel, dat is gewoon leuk om te doen. Ik werk altijd ’s ochtends, dus ik kende de vermoorde bewaker niet. Ik werk maar tot 13.00 uur en hij komt altijd ‘s avonds en is dan al weg als ik begin. Behalve gisteren ja…”

Donald had niet direct in de gaten dat het een moord betrof. ,,We zagen hem liggen, maar we konden er niet bij komen, omdat hij tussen twee hekwerken in lag. We dachten dat hij mogelijk van de trap was gevallen. Pas toen er iemand met de sleutel van het hek kwam, konden we erbij. De politie was er toen ook al. Zij constateerden dat de plas bloed waarin hij lag veroorzaakt werd door gaten in zijn hoofd. Toen pas realiseerden we ons dat hij was doodgeschoten.”

Fadoule was niet in dienst van een beveiligingsbedrijf. ,,Nee, hij werkte voor zichzelf. Ik denk dat hij zo’n jaar bij ons bezig was. We wisten niet veel van hem, tenminste ik niet. Ik heb nooit wat gehoord van problemen met hem of zo. Niks. Misschien waren het gewoon inbrekers of zo hè. Je weet het niet. Het wordt steeds erger op het eiland.”

Het slachtoffer werd gevonden met de handen geboeid, waarbij gebruik was gemaakt van tie-wraps. De man lag onderaan een trapje dat met bloed besmeurd was, alsof hij daar bloedend van af gesleurd was. Savannah Resort heeft 10 kamers en staat op zich goed bekend. Het hotel krijgt goede reviews van zijn klanten.

Op het moment is het rustig, vertelt Donald. ,,We hebben nu niet veel gasten, het is off-season hè. Maar in december zitten we weer helemaal vol.” Niemand van de gasten of het personeel heeft iets gemerkt. ,,We hebben een Arubaanse gast en die kwam om 2.00 uur ’s ochtends thuis”, vertelt Donald.

,,Hij heeft de bewaker niet gezien en ook op de plaats waar we hem hebben aangetroffen, was toen niets te zien. Het moet dus gebeurd zijn na 2.00 uur in elk geval. Enfin, het is nu in handen van de politie. Hopelijk weten ze snel wat er gebeurd is.” Fadoule is al het negentiende moordslachtoffer dit jaar op Curaçao.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Politie tast in duister bij moord bewaker

  1. De familie Attaf staat bekend als zwaar crimineel, dus vermoedelijk kende de bewaker de tien geboden ook niet van buiten.

  2. De Rechtsstaat

    Politie tast in het duister!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *