AD | Politie waarschuwt voor overvallen

In dure decembermaand meer kans

Willemstad – In de dure maand december is er traditioneel meer kans op overvallen en inbraken. De politie waarschuwt mensen dan ook om daarop bedacht te zijn. Aangeraden wordt om met zo min mogelijk geld op zak te lopen en zo veel mogelijk met de pinpas te betalen.

Het is verstandig om geld opnemen bij een ATM liever niet ’s nachts te doen en niet op een afgelegen, stille, donkere plaats. Indien u bij een drive through-ATM pint, laat de motor van de auto dan draaien, doe de portieren op slot en houd de autospiegels in de gaten of u niet beslopen wordt. Vergezel oudere mensen bij een bezoek aan de ATM, dit is een heel kwetsbare groep. Leer uw pincode uit uw hoofd en bewaar ‘m niet op een briefje in uw portemonnee.

De politie raadt verder aan niet ’s nachts alleen op straat te gaan lopen. Ontkomt u er niet aan, houd dan uw telefoon uit zicht. Het is een van de eerste zaken waar overvallers u van ontdoen. Indien u cash geld bij u draagt, verdeel dat dan over een aantal zakken, zodat u bij een overval niet ineens alles kwijt bent. Houd uw tas dicht tegen u aan, want er zijn ook gevallen bekend van langsrijdende auto’s, van waaruit dan een greep naar uw tas wordt gedaan. Indien u wordt overvallen, blijf dan rustig, geef de overvallers wat ze willen en pleeg geen verzet. Zit u in de auto, begin dan te claxonneren, bent u te voet, schreeuw om hulp. Neem na de overval direct contact op met de politie via nummer 911.

Probeer zo veel mogelijk details van de overvaller(s) in u op te nemen en doe altijd aangifte! Uw aangifte kan namelijk niet alleen uw zaak, maar ook een aantal andere zaken direct oplossen.

Voor wat betreft inbraken raadt de politie aan om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Ze houden namelijk niet van al te veel hindernissen en willen de plaats delict ook zo snel mogelijk kunnen verlaten. Ze willen snel erin, snel eruit kunnen.

De politie geeft aan te doen wat ze kunnen om de veiligheid van de burgers te garanderen, maar verwacht tevens medewerking van eenieder om de kans op overvallen en inbraken te minimaliseren.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *