AD | Port of Amsterdam partner Aruba

Port of Amsterdam International

Minister-president Mike Eman met ceo van Havenbedrijf Amsterdam, Dertje Meijer.

Oranjestad – Het bedrijf Port of Amsterdam International, een dochteronderneming van het Havenbedrijf Amsterdam, gaat Aruba ondersteunen bij de ontwikkeling van de verschillende haventerreinen.

Een Memorandum of Understanding van die strekking werd gistermiddag ondertekend door de regering van Aruba en de ceo van Havenbedrijf Amsterdam, Dertje Meijer.
Minister-president Mike Eman is blij met de nieuwe partner.

,,Amsterdam staat voor dezelfde uitdaging als Aruba, wanneer we kijken naar het cruisetoerisme. Er is een haven en een binnenstad. Het havenbedrijf heeft in Amsterdam veel werk verzet om de verbinding tussen die twee tot stand te brengen en dat moet bij ons ook gebeuren.” Meijer beaamt dit.

,,Wij kunnen Aruba ondersteunen bij de ontwikkeling van de huidige containerhaven in een meer verstedelijkt gebied. We hebben daar inderdaad ervaring mee.”

Behalve bij het ontwikkelen van het haventerrein in Oranjestad, gaat het havenbedrijf Aruba ondersteunen bij het ontwikkelen van de nieuwe containerhaven in Barcadera en de Freezone. Volgens minister van Economische Zaken, Communicatie, Energie en Milieu, Mike de Meza, heeft ook het havenbedrijf zelf voordeel bij de samenwerking.

,,Aruba krijgt een strategische partner, die op zijn beurt Aruba gaat gebruiken als showcase en op die manier kan uitbreiden in de regio.”

De komst van het havenbedrijf naar Aruba sluit daarmee aan bij de ontwikkeling van de kenniseconomie en de hubfunctie.
De regering heeft het havenbedrijf ook gevraagd mee te denken over de derde haven van Aruba, die van San Nicolas, nu nog onderdeel van het Valero-terrein.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Port of Amsterdam partner Aruba

  1. jammer dat we hier altijd denken alles zelf te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *