AD | Prince (FWNK) moet verantwoorden

Marius Römer

Voorzitter FWNK Marius Römer stuurde Cesar Prince, directeur van de stichting Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK) een brief

Willemstad – Cesar Prince, directeur van de stichting Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK), heeft een week de tijd gekregen om te reageren op een brief die hij ontvangen heeft van het nieuwe bestuur onder voorzitterschap van Marius Römer.

Dit is uit welingelichte bron vernomen. Prince zegt daarom niet te willen reageren. Hoe de brief heeft kunnen uitlekken naar de Ultimo Noticia is Römer een raadsel, zo stelt hij tegenover deze krant. In de brief worden verschillende aantijgingen gedaan richting Prince waarvoor hij zich tegenover het bestuur zou moeten verantwoorden.

Zo zou de FWNK-directeur ook directeur geworden zijn van een nieuw opgerichte stichting die eigenlijk de concurrent is van FWNK. Verder zouden hem vragen gesteld zijn over de Lotto.

Ook zou Prince een voorstel hebben ingediend bij minister Nasser Hakim (MFK) over de automatisering van FWNK, waarbij dit voor hem gunstig zou uitvallen en niet het algemeen belang zou dienen.

Daarnaast wordt Prince verweten niet alle mogelijk opties van een automatiseringsplan te hebben voorgelegd aan Hakim.

En tot slot wordt gesteld dat Prince een bedrag van 500.000 gulden nog steeds niet heeft kunnen verantwoorden.

Volgens de Ultimo Noticia is er sprake van een vertrouwenscrisis tussen het nieuwe bestuur van FWNK en de directie. Vorige week nog meldde deze krant overigens dat de bestuursleden de eigen maandelijkse vergoeding zouden hebben verhoogd, tegen de statuten van de overheidsstichting in en tegen de Code Corporate Governance.

Het nieuwe bestuur bestaat, naast voorzitter Römer, uit Robertico ‘Robbie’ Dos Santos van Robbie’s Lottery, Nelson ‘Joe Black’ Farah, Elthon Ider (secretaris) en Sithree van Heydoorn (penningmeester).

Verwijt automatisering heeft geen basis

Uit welingelichte bron is vernomen dat voor wat betreft de automatisering de beschuldigingen op niets gebaseerd zijn. Het project speelde in 2010. Prince kreeg van het bestuur het mandaat om te tekenen.

Het project behelsde niet het automatiseren van FWNK, maar om de nummerkantoren aan te sluiten op de FWNK om de ‘compliance’ te verhogen. De voldoening van de factuur is getekend door de toenmalige penningmeester en door Prince, volgens de reglementen.

De opdracht is aan de minister gemeld. Daarna is er door het nieuwe bestuur niets meer gedaan om het project weer vlot te trekken. Het plan is nu in een algehele impasse beland.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Gokken – casino’s & loterijen (FWNK, GCB & illegale loterijen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *