AD | Prince: ‘Stop minderjarig gokken per sms’

sms2win-2

Prince (FWNK): ‘Stop minderjarig gokken per sms’

Willemstad – Fundashon Wega di Number Kòrsou onderzoekt hoe om te gaan met innovaties in de nummerverkoop. Daartoe voert de stichting overleg met verschillende instanties, zoals onder anderen Algemene Juridische Zaken, beaamt FWNKdirecteur César Prince. ,,De innovaties in technologie gaan snel en zijn niet tegen te houden. Belangrijk is wel, dat de nummerverkoop binnen de wettelijke kaders blijft.” Hij reageert hiermee op door de Voogdijraad geuite bezorgdheid over nummerverkoop via sms, die het ook voor minderjarigen mogelijk maakt om hun geluk te beproeven.

 

Deze mogelijkheid wordt door een aantal nummerkantoren agressief gepromoveerd in de media. Met voldoende beltegoed kan iedereen op het gewenste nummer gokken door een sms te sturen.

Daarbij is het uiteraard voor het verkoopkantoor niet mogelijk om de gegevens van de koper/zender te controleren, terwijl alleen verkocht mag worden aan personen boven de achttien jaar. Pas als de koper een prijs wint en deze gaat claimen, zullen persoonsgegevens, zoals leeftijd, bekend worden.

Bij verkoop in het kantoor zelf, kan in geval van twijfel altijd om identificatie gevraagd worden. ,,Identificatie is verplicht, maar wij kunnen natuurlijk niet zelf controleren of alle kantoren dit naleven. Dat zou door de SKS gedaan moeten worden”, verklaart Prince.

,,Wij geven steeds aan alle verkopers in herinnering dat zij aan deze bij wet vastgestelde eis moeten voldoen.”

De Voogdijraad, die tot taak heeft het minderjarige kind te beschermen, vreest dat deze nieuwe ontwikkeling kan bijdragen tot gokverslaving op jonge leeftijd. Daarom heeft zij contact gezocht met de betreffende ‘rifero’s’ (nummerverkopers) over de verkoop via telefoon.

,,Naar onze mening zijn zij op de hoogte van de risico’s en bereid voorzorgsmaatregelen te nemen om minderjarigen uit te sluiten van deelname aan de loterij”, meldt de Voogdijraad in een persbericht. Dit betreft ook andere kansspelen op bijvoorbeeld televisie, die als ‘gameshow’ gepresenteerd worden.

Uiteindelijk dragen ouders de verantwoordelijkheid om hun kind te informeren en te beschermen voor schadelijke invloeden, door zelf ook het goede voorbeeld te geven, aldus de Voogdijraad.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Gokken – casino’s & loterijen (FWNK, GCB & illegale loterijen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *