AD | Profound Projects groeit verder uit

Overname klantenportefeuille E-sites Caribbean van BearingPoint

Vlnr: Peter Grootens, Franco Diaz (BearingPoint Caribbean, E-sites Caribbean) en Gino Jacobs, Boudino de Jong (Profound Projects)

Willemstad – Profound Projects heeft per 1 maart de klantenportefeuille van E-sites Caribbean van BearingPoint overgenomen.

Profound Projects is in een relatief korte tijd op Curaçao uitgegroeid tot een specialist op het gebied van digitale consultancy en web development. Het bedrijf richt zich op consultancyprojecten op het gebied van ‘digital transformation’ met webontwikkeling en online marketing als ondersteuning. E-sites Caribbean is dochteronderneming van softwarebedrijf BearingPoint Caribbean.

Als onderdeel van de groeistrategie heeft BearingPoint de keuze gemaakt zich te focussen op het bieden van specifieke IT-oplossingen in marktdomeinen in de belastingketen, sociale zekerheid en vergunningen. Dit doet het bedrijf wereldwijd, maar specifiek in kleinschalige landen, de zogeheten Small Island Developing States (SIDS).

BearingPoint doet momenteel zaken in meer dan tien SIDS-landen in onder andere de Caribische regio en het zuidelijk deel van de Stille Oceaan. Om deze reden heeft Bearing- Point besloten de diensten en activiteiten van E-sites Caribbean over te dragen aan een nieuwe partij. E-sites Caribbean is sinds 2012 actief op Curaçao. Meer dan 50 klanten in de Dutch Caribbean en Suriname werden geholpen met digitale strategie, websites, online marketing en apps.

E-sites Caribbean maakt sinds 2016 onderdeel uit van de BearingPoint Group. Het was voor beide partijen ‘een logische stap’ om over te gaan tot deze overdracht.

,,In onze zoektocht naar een goede overnamepartner stond voor ons centraal dat de service gecontinueerd zou worden. Wij wilden dat de overnamepartner niet alleen digitaal sterk is, maar ook ervaren en professioneel en oog voor de klant heeft”, aldus Avinash Grootens, managing director BearingPoint.

Profound Projects is al geruime tijd bezig met de internationalisatie van haar dienstverlening en werkt hierbij nauw samen met Ngrane, die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de overname. Ngrane in Nederland is specialist op het gebied van User Interface (UI) en webdesign. ,,Met de overname van E-sites Caribbean betreden wij in één klap de markt van Aruba, Sint Maarten en Suriname en mogen wij nóg meer mooie en gerenommeerde bedrijven en instanties ondersteunen bij het behalen van hun digitale doelstellingen”, zegt Boudino de Jong, managing director Profound Projects.

Gino Jacobs, eveneens managing director Profound Projects, vervolgt: ,,Deze acquisitie kent alleen maar winnaars. Door de verdere uitbreiding van onze organisatie kunnen wij klanten nu nog beter bedienen en voorzien van ‘dedicated’ specialistische kennis.

Tegelijkertijd mogen wij als relatieve nieuwkomer op internationaal gebied, ons in de ‘slipstream’ wanen van Bearing- Point die internationaal flink aan terrein wint en op deze manier via onze strategische samenwerking ook verdere internationalisering kansen biedt aan Profound Projects.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *