AD | Protest tegen ontslag Peterson bij Domeinzaken Sint Maarten

Raeyhon Peterson

Philipsburg – Het personeel van de afdeling Domeinzaken protesteert tegen de beslissing van minister Christopher Wever van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieu en Infrastructuur (Vromi) om Raeyhon Peterson te ontslaan als waarnemend hoofd van Domeinzaken en van hen te eisen dat ze rechtstreeks rapporteren aan Vromi-secretaris-generaal Louis Brown.

is het personeel ‘enorm bezorgd’ over de gevolgen. Een van de zorgen is dat Domeinzaken onderbezet is, met slechts vier personen die op de afdeling werken.

,,Als gevolg van uw beslissing moeten wij onder meer druk functioneren, wat het voor ons moeilijker maakt om de opgebouwde achterstand en de dagelijkse taken adequaat te verwerken. Geachte minister Wever, we hopen oprecht dat u begrijpt dat dagelijks werken onder hoge druk voor geen enkel mens gezond is”, zei het personeel.

Een andere zorg is dat er wegens het ontslag van Peterson geen taakverdeling meer is met betrekking tot aanstaande adviezen en daarom ook geen interne controle.

Het personeel zei dat Peterson zorgde voor de ‘beste belangen’. Ook zou hij uitstekend werk hebben verricht en de werkomgeving aangenamer hebben gemaakt voor het personeel, ‘ondanks de constante spanningen en druk’.

,,We raden u aan uw beslissing te heroverwegen, aangezien deze beslissing het vermogen van Domeinzaken, het ministerie van Vromi en de overheid onder druk zet om integer te functioneren”, concludeerde het personeel.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *