AD | RBC Royal Bank terug naar één vestiging

Bijkantoren op Curaçao, Aruba en Sint Maarten zullen sluiten

Willemstad – Op alle eilanden – Curaçao, Aruba en Sint Maarten – gaat RBC Royal Bank terug naar nog maar één vestiging. De bijkantoren sluiten binnenkort en worden samengevoegd met de hoofdkantoren; door RBC ‘vlaggenschip-filialen’ genoemd.

Het personeel is afgelopen dinsdag geïnformeerd over deze grote veranderingen, aldus woordvoerder Hanneke Stomp-Hansen. ,,Wij verwachten dat de impact op onze medewerkers minimaal zal zijn door deze samenvoeging.” RBC Dutch Caribbean, met ook vestigingen op Bonaire en Saba, telt op dit moment zo’n 360 werknemers.

,,Wij zijn al geruime tijd bezig met een transformatie- en innovatietraject binnen RBC in het Caribisch gebied, maar ook wereldwijd. Onze sector, zoals vele andere sectoren, verandert snel. Ook het gedrag van onze klanten blijft veranderen en bankzaken en -behoeften worden steeds vaker digitaal, online en via onze ATM’s geregeld.”

,,Na een grondige evaluatie en op basis van de veranderende behoeften en het gedrag van onze klanten hebben wij het besluit genomen om onze filialen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten samen te voegen met de hoofdkantoren in Sasaki, Rooi Catootje en Philipsburg.”

De ‘consolidaties’, zoals de RBC deze operatie noemt, van Main Street op Aruba, Jan Noorduynweg op Curaçao en Simpson Bay op Sint Maarten zullen op respectievelijk 21 juni, 19 juli en 16 augustus plaatsvinden.

De woordvoerder benadrukt bij herhaling dat voor alle dagelijkse bankbehoeften gebruik kan worden gemaakt van ‘onze geavanceerde digitale en mobiele platforms en ons uitgebreide ATM-netwerk’.

,,We willen dat onze klanten minder lang in rijen staan en meer tijd kunnen besteden aan de dingen die ze leuk vinden. Bovendien zijn de meeste online en mobiele transacties gratis en worden deze niet belast met servicekosten, die wel gelden bij ‘over-the-counter’ banktransacties. RBC blijft investeren in dit servicemodel, zodat we ons kunnen richten op het ‘brengen van de bank bij onze klanten’, in plaats van andersom.”

Stomp-Hansen zegt dat fysieke bankfilialen in het Caribisch gebied altijd deel zullen blijven uitmaken van het RBC-netwerk, maar steeds meer klanten geven voorkeur aan alternatieve manieren voor het gebruikmaken van bankdiensten.

,,Het concurrentielandschap verandert en traditionele bankdiensten worden daarnaast uitgedaagd door technologische innovaties en digitalisering. Door te investeren in nieuwe technologie en digitale mogelijkheden, zorgen wij ervoor dat de bank goed gepositioneerd is om klanten in de regio nog vele jaren van dienst te kunnen zijn.”

Bron: Antilliaans dagblad

2 Reacties op “AD | RBC Royal Bank terug naar één vestiging

  1. Precies @Bert
    En nog zijn er mensen die zakendoen met deze bank!. Zijn ze overigens nog de ‘huisbank’ van de regering?

  2. 1 vestiging valt nog mee.

    Girobank heeft dankzij Stephen Capella en Neysa Isenia dadelijk geen enkele vestiging meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *