AD | RdK-directeur geschorst

José van den Wall-Arnemann

Willemstad – Directeur José van den Wall-Arnemann (60) van overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) is gistermiddag door de Raad van Commissarissen (RvC) geschorst. Dat heeft deze krant uit goede bronnen vernomen.

Het bericht wordt desgevraagd bevestigd door president-commissaris Gilbert Martina. Hij wil verder geen inhoudelijke informatie verstrekken en kan de reden voor schorsing niet noemen.

Van den Wall-Arnemann, die sinds maart 2014 directeur is, had gistermiddag een gesprek met de voorzitter en vicevoorzitter van de RvC. Daarbij is hem de schorsing aangezegd. Op dit moment is er geen adjunct-directeur of waarnemend directeur.

De bestuurlijke taken liggen bij de RvC, die naast Martina bestaat uit Alwin Keli, Carl Camelia, Leo Rigaud en Norbert Chaclin. RdK is namens de overheid eigenaar van de raffinaderij en alle overige faciliteiten van de lokale petroleumindustrie, die worden gehuurd door het Venezolaanse PdVSA.

Van den Wall-Arnemann trok zeer nauw op met voormalig voorzitter Werner Wiels van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT) dat in een paar jaar tijd circa 18 miljoen gulden besteedde en niet verder kwam dan het Chinese GZE als kandidaat voor de overname, terwijl andere potentiële kandidaten ongemotiveerd aan de kant werden gezet.

Bron: Antilliaans Dagblad

14 Reacties op “AD | RdK-directeur geschorst

 1. Als Heerenveen en Lippinkhof dit lezen, danken ze god op hun blote knieeen voor hun commissarissen, van der Kwast en Frielink.

  Dankzij van der Kwast is de pagara van de Heeren dit jaar van een recordlengte.

 2. De reacties van @Fox roept een verhaal op over verval van waarden en normen dat als volgt gaat (kan het helaas niet terug vinden): ‘Twee jonge visjes zwemmen naast elkaar en komen een oude vis, die in tegenovergestelde richting zwemt, tegen. Vraagt de oudere vis; “Goedemorgen, jongens, hoe is het water?” De twee jonge visjes zwemmen enige tijd door waarna de ene naar de andere kijkt en vraagt, “Wat in vredesnaam is water?”

  De reactie van @Fox “dat deze schorsing ook maar iets met fraude of geld te maken heeft”, is als die van het jonge visje. Duidelijk is dat de reden voor de schorsing onderbouwd zal worden met een wat voortvloeit uit een onderzoek naar de handel en wandel van de MDPT.

 3. @Fox, wanneer is iets een feit? En aangezien er een onderzoek bezig is zal niet alles al in de media worden gegooit.
  Daarnaast zijn er ook eerdere gevallen bekend waarbij de directeur die geld stal daarna de administratie in de fik stak.

 4. @Brian S
  Precies weet ik en ook dit artikel gaat over mogelijke malversaties van Werner Wiels van het MDPT en de carte blanche die hij van PS kreeg via de RDK. De exacte reden voor deze schorsing is nog niet bekend gemaakt. Er doen wel diverse insinuaties de ronde, maar feiten? Nog niet gehoord.

 5. Dat krijg je als je op imbecielen stemt…
  dan krijg je tuig in de regering en die hebben vriendjes/familie die aan werk moeten geholpen worden.
  zolang het merendeel van dit volk te dom is om te stemmen houden we dit.
  deze was van de PS? maar MFK en KDNT hebben ook nog genoeg van dit soort gasten die ze op hoge posities willen plaatsen…
  het volk is stemvee en mag betalen voor dit soort tuig..

 6. In dit artikel wordt nergens beweerd dat deze schorsing ook maar iets met fraude of geld te maken heeft. Snap de op dit forum geponeerde conclusies en reacties daarom totaal niet. Dat Werner Wiels naf 18 miljoen uit de pot van het MDPT zonder enig positief resultaat heeft doen verdampen, zegt niets over deze kwestie. Zou fijn zijn te horen wat de aanleiding tot schorsing is. Werk aan de winkel voor de journalistiek.

 7. Ben er helemaal klaar mee,de galg met deze tuig.Bagger v/d ergste soort.
  Wij worden met hoge belastingen op gezadeld mes op de keel door de belastingdienst je zal en moet betalen.Maar onze belasting centen worden weer geroofd door deze malafide tuig.
  Hangen a/d hoogste bomen.Je zou zelf het recht in handen willen nemen.

 8. @Ompie, De beerputten van Aqualectra etc zijn al open en daar heeft zelf een heer Willems 3 jaar onderzoek naar gedaan maar het OM en Aqualectra weigert actie te ondernemen en er zijn miljoenen verdwenen!

 9. Is zijn latina byside dan ook geschorst of krijgt die gewoon nog 12000 per maand voor niets doen?

 10. Dat komt omdat het allemaal vriendjes van elkaar zijn, en dus houden ze elkaar de hand boven het hoofd,
  tuig is het.

 11. Het is altijd hetzelfde verhaal achteraf zal niemand vervolgt worden. De man is al zestig dus kan hierna net als Wiels en Asjes rustig met pensioen. Wat de fu.ck is er aan de hand in dit land dat wij de winkeldief voor 10 a 15 gulden vervolgen, en dat deze lui nooit de binnenkant van een cel zien.

 12. Het werd tijd. Nu ook verder graven in de beerputten van UTS, CPA, Curoil, Aqualectra en andere overheid nvs en stichtingen.

 13. Kijk, Frielink en van der Kwast, zo kan het ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *