AD | RdK kiest voorkeurskandidaat

RdK-interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy in de Staten gister | Jeu Olimpio

Willemstad – Refineria di Kòrsou (RdK) heeft een ‘preferred bidder’, een voorkeurskandidaat, geselecteerd om mee verder te onderhandelen voor de overname en modernisering van de raffinaderij volgend jaar.

De kandidaat is op de hoogte gesteld, evenals het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA, dat de raffinaderij nu opereert, en de andere bedrijven die interesse hebben getoond.

Dit is gisteren in de Staten naar voren gebracht. De bedoeling is dat er nu verder wordt onderhandeld en in januari 2019 een Memorandum of Understanding (MoU) wordt getekend. ,,Als de onderhandelingen niet uitmonden in een MoU, zal een van de andere gegadigden benaderd worden”, zo wordt later in een persbericht verklaard. Leidt het wel tot een MoU in januari, dan is het de bedoeling dat in mei een principeovereenkomst wordt getekend en later in het jaar een contract. ,,De naam van het bedrijf wordt pas bekendgemaakt als de MoU is ondertekend.”

Ondertussen is het proces om te komen tot een partner die op korte termijn de raffinaderij zou kunnen bedienen, stopgezet. ,,De tijd is te kort om dit nog te realiseren. De partij waar we nu mee verder gaan, is voor de lange termijn, met de mogelijkheid al volgend jaar te starten, de zogenoemde ‘early step in’”, aldus RdK-interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy gisteren in de Staten.

In de Staten is door Clift Christiaan, voorzitter van Project Management Organization (PMO), nog wat meer prijs gegeven over de nieuwe gegadigde. ,,De partner die we hebben geselecteerd om mee verder te praten heeft de capaciteit de raffinaderij over te nemen. Ook heeft deze partner genoeg olie tot zijn beschikking voor raffinage op Curaçao.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | RdK kiest voorkeurskandidaat

  1. “In januari 2019 een Memorandum of Understanding (MoU) wordt getekend.” Hoeveel MoU’s zijn intussen wel niet getekend, Volgens mij heeft PDVSA ook een heleboel in de la liggen. MoU stelt geen ene male moer voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *