AD | RdK sluit compromis

Christiaan wordt op andere projecten binnen RdK gezet, Cova blijft buiten de deur

Willemstad – Om de rust te behouden en ervoor te zorgen dat door kan worden gewerkt aan de zoektocht voor een toekomstige partner voor het beheer van de raffinaderij, heeft Refineria di Kòrsou (RdK) een compromis gesloten met de vakbonden.

De vakbonden hadden primair als eis gesteld dat Clift Christiaan, belast met de onderhandelingen voor een toekomstige partner van de raffinaderij, zou worden ontslagen.

Volgens de bonden zou Christiaan willen dat de raffinaderij haar deuren zou sluiten. Bovendien – zo stellen de Isla-werknemers – heeft Christiaan na twee jaar onderhandelen nog geen resultaat geboekt voor een nieuwe partner voor de overname van de raffinaderij.

Zowel de regering als Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy, de interim-directeur van RdK, had de bonden gevraagd met keihard bewijs te komen om hun aantijgingen te ondersteunen. ,,Dit bewijs is nooit gekomen”, zo stelt De Lannoy, die donderdag met vertegenwoordigers van de vakbonden heeft vergaderd. ,,Er is dan ook geen argument gekomen om het contract met de heer Christiaan te beëindigen.”

De Lannoy is echter wel gevoelig voor de zorgen van het Isla-personeel. ,,Als er zorgen worden geuit over iemand en ik dat gevoel kan wegnemen door die persoon op een andere opdracht te zetten, dan doe ik dat”, aldus de interim-directeur van RdK. ,,Uiteindelijk is het belangrijkste dat alle neuzen dezelfde richting op wijzen en we de handen ineenslaan om te bereiken wat nodig is: een toekomstige partner voor de raffinaderij.”

De Lannoy acht het wel van groot belang te benadrukken dat Christiaan ‘niets verkeerds heeft gedaan’. ,,Het is een heel bekwaam persoon, met heel goede kwaliteiten. Daar blijf ik graag gebruik van maken.”

Christiaan wordt daarom op andere projecten binnen RdK gezet. Als voorbeeld noemt De Lannoy de technische audit die RdK gaat uitvoeren naar de installaties op de Isla-raffinaderij. ,,Toen ik drie maanden geleden werd aangesteld hadden we in feite twee organisaties zonder leiding: RdK zonder directeur en CRU zonder management.

Drie maanden verder zijn de personen die zijn geschorst, inmiddels ontslagen en is die leegte niet opgevuld. RdK heeft nu te maken met een ‘avalanche’ aan projecten en ik kan het me niet veroorloven dat iemand nu weggaat. En zeker niet iemand als de heer Christiaan, die over verschillende kwaliteiten beschikt, die nu meer dan ooit goed van pas komen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | RdK sluit compromis

 1. Ik heb het opgegeven. Onvoorstelbaar hoe een bevolking haar uiterste best doet om haar eigen eiland en haar toekomst naar de knoppen te helpen.Waarom nodigen wij Maduro van venezuela niet uit.Blijkbaar is zijn nivo net voldoende om ons op Curacao ook te leiden.

 2. Hoe je wendt of keert, Cova heeft ze weer op de knieën gekregen. De man met de gouden pik. Helaas is dit de enige manier op die arrogante, pretentieuze negers zitten in hun ivoren toren in Forti van hun voetstuk te brengen. Laten we hopen dat Lio Plantijn nu bye gones bye gones laat en Cova daar ook de boel laat opruimen.

 3. Fred Schiedam

  De straat regeert!

 4. Modus operandi in bananenrepubliek Curacao: iemand die niet voldoet wordt niet ontslagen maar wordt met behoud van hoog salaris in een lagere functie gezet of met behoud van hoog salaris naar huis gestuurd.

  Christaan Clift.

  Jan Huurman.

  Norbert George.

  Alvin Daal.

  Gershi Pereira.

  Michel Romer.

  Enz, enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *