AD | ‘Recht op wederhoor Van Kwartel’

Van Kwartel werd geschorst door de Raad van Bestuur (foto) en twee andere RdK-medewerkers werden door interim-directeur De Lannoy ontslagen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Roderick van Kwartel is nog niet officieel ontslagen als directeur van Refineria di Kòrsou (RdK). De vanwege een omkoopschandaal in opspraak geraakte directeur van de overheids-nv heeft het recht op wederhoor.

Dat zegt Gilbert Martina als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van RdK desgevraagd. In een bijzondere vergadering van de aandeelhouders (BAvA) krijgt Van Kwartel de kans zich te verdedigen en geven ook de Raad van Commissarissen, interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy en de aandeelhouders hun mening over de kwestie.

De bijzondere vergadering moet nog worden opgeroepen. Vervolgens moet de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) advies vragen bij Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO). ,,Pas daarna kan de AvA uitspraak doen over zijn ontslag”, aldus Martina.

Van Kwartel werd door de Raad van Commissarissen (RvC) van de overheids-nv naar huis gestuurd, maar de Algemene Vergadering van Aandeelhouders moet uiteindelijk dus beslissen over zijn ontslag.

Uit het forensisch onderzoek van Ivy Advocaten is gebleken dat Van Kwartel als interim-directeur van RdK, terwijl de onderhandelingen met ‘preferred partner’ Motiva Enterprises als nieuwe huurder en exploitant van de Isla-raffinaderij vergevorderd waren, was betrokken bij een ‘parallel traject’ voor een strategische partner en dat sprake was van beloftes over winstdeling.

Van Kwartel werd geschorst en twee andere RdK-medewerkers werden door interim-directeur De Lannoy ontslagen. De in opspraak geraakte directeur volgde zelf José van den Wall-Arneman op, die begin vorig jaar naar huis werd gestuurd vanwege buitensporige uitgaven voor het moderniseringstraject van Bullenbaai.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | ‘Recht op wederhoor Van Kwartel’

  1. Roderick van Kwartel krijgt recht op wederhoor, nadat hij publiekelijk aan de schandpaal is genageld. Laten we hopen dat hij geen gelijk krijgt, anders gaat het ons weer geld kosten.

  2. Intussen betalen wij zijn salaris, net als dat van Jan Huurman, Michel Romer, Gershi Pereira en Alvin Daal (toevallig allemaal PIN) gewoon door.

    Waarom zo lang wachten met actie? Weet van de Kwartel te veel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *