AD | Rechtsorde geschokt door Garcia

Girobank directeur Eric Garcia wordt 60 dagen langer vastgehouden | Antilliaans Dagblad

rechtsorde geschokt door verduistering van oud-Girobank-directeur

Willemstad – Eén van de punten die door het Openbaar Ministerie naar voren is gebracht als reden om Eric Garcia langer vast te houden, is het feit dat de rechtsorde geschokt is geraakt door de verduistering van de oud-Girobank-directeur.

Dat heeft Norman Serphos, de woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) tegenover deze krant bekendgemaakt.

Een ander punt dat voor het OM meewoog, is dat de gevangenhouding van de bankier in het belang van het onderzoek diende.

Garcia werd op 20 juli na aankomst op luchthaven Hato aangehouden. De ex-bankdirecteur wordt ervan verdacht meer dan tien miljoen dollar te hebben verduisterd bij de afwikkeling van het faillissement van Banco Maracaibo, waarbij hij als een van de curatoren betrokken was. Banco Maracaibo nv – toentertijd gelegen in het WTC te Piscadera – werd in 1994 door het Gerecht in Eerste Aanleg in staat van faillissement verklaard. Lees verder op Antilliaans Dagblad

Garcia werd in deze zaak als curator benoemd en twee maanden later volgde Rob Blaauw. Bij dit faillissement zou Garcia geld – ruim tien miljoen dollar – van de faillissementsrekening naar een andere rekening hebben weggesluisd en zou hij deze verduistering vervolgens door vervalste documenten hebben getracht te verbergen.

Na de aanhouding van de oud-Girobankdirecteur op 20 juli hebben onder leiding van de rechter-commissaris twee huiszoekingen plaatsgevonden in de woning en het kantoor van Garcia te Groot Davelaar. Hierbij zijn onder andere documenten en andere artikelen die in het belang van het onderzoek dienen, in beslag genomen.

Na reeds twee keer zijn detentie te hebben verlengd, werd op 9 augustus door de rechtercommissaris besloten om de gevangenhouding van Garcia voor nog eens zestig dagen te verlengen.

Bron: Antilliaans Dagblad

9 Reacties op “AD | Rechtsorde geschokt door Garcia

 1. Het blijft lekker hangen die ANG 100.000,-

 2. Do not forget that Garcia en Capella, the directors of Girobank that were fired for large fraud, were on the payroll of Ctex as well, next to Anthony de Lima.

  The whole Girobank – Ctex setup smelled like fraud from the beginning.

 3. They need to investigate how much money did Mr. De Lima get for severance payment on top of his outrageous salary. No one knows if he was paid.

 4. Misschien kan Tromp die nu thuis zit met een salaris van 100,000 per maand de Heeren redden.

  De moeder van Stephen Capella die de frAudi van haar zoon rijdt kan hem wel halen en brengen.

 5. tsja dan blijkt het lijntje in de Heeren toch heel duidelijk anders , ben nu een mede plichtige nu je een biertje mee heb gedronken.

 6. Garcia achter tralies ok.

  Maar waarom is mededirecteur Stefan Capella nog niet opgepakt die meer dan 10 miljoen dollar van Girobank stal en op de rekening van zijn moeder parkeerde?

  Capella die, en dat kan alleen in deze bananenrepubliek, nog steeds als lid van de Raad van Toezicht de financien van het Sehos moet bewaken?

 7. Die Audi staat al enige tijd op naam van de moeder van Capella.

  Binnenkort begint ze met rijlessen.

 8. Opeens is iedereen geschokt. Toen de heren Garcia, Capella en Raijack met hun respectievelijke immense BMW en Audi rond Curacao aan het pronken waren in samenspraak met hun kastelen waar ze in woonden, door directeur te zijn van een bank voor het volk kraaide er geen haan. Allemaal red flags dat er iets niet in orde was.

 9. Justitie moet nu doorpakken.

  Begin met het opsluiten van Stephen Capella en zijn moeder en Anthony de Lima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *