AD | Rechtszaak tegen Home Plus

Inzake verkoop nepartikelen | Jeu Olimpio

Willemstad – Het merkprotectiebedrijf Disosa doet eerdaags strafrechtelijke aangifte tegen de winkel Home Plus, die filialen heeft op Zeelandia en Santa Maria.

Dat heeft Disosa-directeur Louis Comvalius tegenover deze krant bekendgemaakt. In de winkels en de opslagplaats zijn allerhande nep-merkartikelen in beslag genomen, waaronder nep-parfum van Chanel en shampoo van Procter & Gamble die onder andere ‘Head and Shoulder’ uitbrengt, maar ook ‘Herbal Essences’ en ‘Pantene’. Verder artikelen van merken als Puma, Nike, Jordan, Crocks en Luis Vuitton.

,,We hebben getracht tot een schikking te komen, maar daar heeft Home Plus tot nu toe geen oren naar. Omdat we twee jaar geleden ook al bij deze winkel zijn binnengevallen, hebben we nu besloten een straf- en een civielrechterlijke procedure te starten en naar de pers te stappen. Mensen moeten weten dat daar nep-merkartikelen liggen waarbij sommige artikelen ook nog eens slecht voor de gezondheid kunnen zijn. Zo weet je niet wat er in het nep-parfum of de shampoo aan schadelijke stoffen zit verwerkt”, aldus Comvalius.

De merkhouders trekken gezamenlijk op en hebben daarbij via hun vertegenwoordiger Disosa advocaat Wiek Herben, van Liance Caribbean in de arm genomen. Herben legt uit dat een bedrijf als Disosa aangifte kan doen, omdat er strafbare feiten zijn gepleegd door Home Plus. Een advocaat doet het verzoek tot beslaglegging bij het gerecht na alles grondig onderzocht te hebben. Met de verzamelde gegevens wordt naar de rechter gestapt. ,,In dit geval is er door de rechter toestemming verkregen en zijn de artikelen in beslag genomen door de deurwaarder en in bewaring gesteld”, aldus Herben. Hij vervolgt: ,,Er is door Disosa aangedrongen op een regeling buiten rechte, maar tot dusver lijkt Home Plus de rechtszaak af te wachten. Het kan zijn dat individuele merkhouders nog een onderlinge regeling willen treffen met Home Plus. Dat is mogelijk, want procederen is duur.”

Ook de consumentenbond Fundashon pa Konsumidó (FpK) is op de hoogte gesteld.

Uit gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK) kan opgemaakt worden dat het bedrijf in 2011 is opgericht. De officiële benaming is R.K. Trading bv. Het filiaal in Zeelandia staat apart geregistreerd bij de KvK en is opgericht in februari 2015.

De directeur is Keshav Bhojwani (37), in de Filipijnen geboren, maar met de Nederlandse nationaliteit.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Rechtszaak tegen Home Plus

  1. Parfum en shampoo en dies meer kan schadelijk zijn voor onze gezondheid.
    Waar is en wat doet de douane? of kijken ze allemaal de andere kant op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *