AD | ‘Regeerakkoord snel klaar’

Oud-premier Etienne Ys informateur; verschillende ministers bekend | Jeu Olimpio

Willemstad – Het regeerakkoord van het voormalige kabinet-Koeiman vormt de basis voor een nieuw regeerakkoord van PAR/MAN/PIN.

,,De fracties hoeven slechts enkele wijzigingen aan te brengen om tot een nieuwe overeenkomst te komen”, zegt MAN-leider Hensley Koeiman tegen het Antilliaans Dagblad.

Koeiman wordt zelf de nieuwe minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) in het nieuwe kabinet-Rhuggenaath. Zijn partij levert verder ook de ministers van Financiën, Economische Ontwikkeling en Bestuur, Planning en Dienstverlening. Voor deze posten worden – zo verneemt deze krant uit welingelichte bronnen – respectievelijk Kenneth Gijsbertha, Steven Martina en Armin Konket (allen MAN) voorgedragen.

Het regeerakkoord zal toegespitst worden op het terugdringen van de sociale achterstand en ongelijkheid in de samenleving, aldus Koeiman, die zegt zowel persoonlijk als politiek voorstander te zijn van ‘inclusie’, de insluiting in de samenleving van achtergestelde groepen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten. ,,We moeten iedereen kansen en perspectief bieden op persoonlijke ontwikkeling en deelname aan de maatschappij. Voor vooruitgang is empowerment van essentieel belang.”

Het nieuwe kabinet – van beoogd premier Eugene Rhuggenaath (PAR) – zal garant staan voor sociale cohesie, belooft Koeiman, die zegt dat er onder de nieuwe regering geen ruimte zal zijn voor ‘dictatoriale acties zoals die van parlementsleden en overlopers in de interim-regering’. Nadrukkelijk: ,,Curaçao krijgt nu een regering met een echt sociaal gezicht.”

Eugene Rhuggenaath | Jeu Olimpio

De bevolking zal niet lang hoeven wachten op het regeerakkoord, aldus Koeiman, die gisteren aankondigde dat vandaag officieel bekend wordt wie welke ministerpost krijgt. Deze krant heeft echter nu al uit welingelichte bronnen verschillende namen van kandidaat-ministers vernomen. Naast de reeds genoemde kandidaten Martina, Koeiman, Gijsbertha en Konket, blijkt dat Suzy Camelia-Römer (PIN) ook zelf het ministerschap (Gezondheid) op zich zal nemen en circuleert de naam van voormalig Justitieminister Ornelio ‘Kid’ Martina als de nieuwe minister van Justitie.

Tegenover deze krant bevestigt Rhuggenaath dat hij tijdens zijn gesprek met de gouverneur gisterochtend oud-premier van de Nederlandse Antillen Etienne Ys (PAR) heeft voorgedragen als informateur/formateur. ,,Hij moet het verdere proces met de deelnemende partijen leiden”, aldus de beoogde nieuwe premier. Naast de portefeuilles van Algemene Zaken, OWCS, VVRP en Justitie, krijgt PAR ook de post van Statenvoorzitter. ,,We zijn nu intern aan het bespreken wie we daar het beste kunnen inzetten”, aldus Rhuggenaath.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Bereidwilligheidsverklaring en Portfolioverdeling PAR PIN en MAN 20170502 by Black Lion on Scribd

8 Reacties op “AD | ‘Regeerakkoord snel klaar’

 1. Dat moet dan het laffe weekdier Anthony ‘Centje’ Cijntje die onder andere op Insel Air aftekende en nog bij een hoop stront een accountantsverklaring geeft, als hij er maar voor betaald wordt.

 2. Abraham Mossel

  Een tikkeltje snabbelen doen ze allemaal. maar je land verkopen aan de maffia niet.

 3. Goed gedaan, een ezel stoot zijn poot niet 2x aan de zelfde steen.

 4. Pietje Puk

  Je hebt geen idee waar je over praat. 2015 is helemaal niet afgetekend en KPMG wordt zelfs van het project gehaald omdat Ennia een ander malafide bedrijf heeft gevonden die WEL wil aftekenen voor een fors bedrag.

 5. Ys staat ook bij Ansary van Ennia op de payroll.

  Waar KPMG vanwege diens duistere zaakjes niet meer op de jaarrekening van 2016 durft af te tekenen. Datzelfde KPMG dat wel voor de (tucht)rechter komt omdat ze blind op 2015 hebben afgetekend.

 6. Lijkt een oud politicus wel…

 7. Roadrunner

  Jalours Hans dat ze jou niet hebben gevraagd? Houd nu eens op met telkens dat negativisme!

 8. Etienne Ys profileert zich steeds meer als koning Schnabbel.

  Overal waar wat te verdienen is duikt hij plotseling op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *