AD | Regering leent 25 miljoen aan HNO

De regering beroept zich op artikel 25 lid 1 van de Staatsregeling

Willemstad – De regering stelt 25 miljoen gulden beschikbaar aan het Hospital Nobo Otrobanda (HNO) om te voorkomen dat de opening van het nieuwe ziekenhuis eind 2019 gevaar loopt.

,,Met dit geld kunnen de meest urgente zaken geregeld worden, totdat voorzien is in andere financiering. Als deze financiering rond is, dan krijgt de regering weer 25 miljoen gulden terugbetaald”, zo maakte de regering gisteren bekend.
De regering beroept zich op artikel 25 lid 1 van de Staatsregeling, waarin staat:

,,De overheid treft maatregelen ter bevordering van de Volksgezondheid.” Het besluit is genomen nadat er in de ministerraad vorige week woensdag informatie is gegeven door betrokkenen bij het HNO.

,,De regering heeft daarop besloten een voorschot te geven zodat het project op schema blijft. Zo kan de bevolking ervan verzekerd zijn dat over enkele maanden zorg geboden kan worden in een modern en kwalitatief goed ziekenhuis”, aldus de berichtgeving.

De bouw van HNO is in de laatste fase, waarin onder meer de inrichting met medische apparatuur plaatsvindt. Hiervoor moeten experts uit het buitenland ingevlogen worden, waarvoor al maanden geleden afspraken zijn gemaakt. Het afzeggen van deze afspraken kan boetes opleveren. Bovendien worden nieuwe afspraken dan pas weer gemaakt in 2020, zo wordt uitgelegd. Ook wordt de zogenoemde ‘Health Care Information Exchange’ (HiX) geïnstalleerd.

Het personeel is zich op het gebruik van apparatuur en HiX aan het voorbereiden, alsook op het functioneren in de nieuwe structuur van Curaçao Medical Center (CMC).

,,Het is belangrijk dat deze processen parallel blijven verlopen totdat het ziekenhuis eind dit jaar opent”, aldus de regering.

Bron: Antilliaans Dagblad

8 Reacties op “AD | Regering leent 25 miljoen aan HNO

 1. In ieder geval het is beter dan Insel Air.

 2. Uitspraak van mijn oude vader: “hou er rekening mee, dat alles wat je leent, je niet terug moet verwachten”.
  Hoe waar..

 3. Curacao revisited

  @Beflapas: dank voor mijn uitbreiding van de papiaments alhoewel ik het woord vexatoir leuker vind.

 4. Beste @Curacao revisted, volgens mij valt vexatoir onder sinberguensa en desgraciado.

 5. Curacao revisited

  @Beflapas: wordt Betrian ook al voor vexatoir uitgemaakt?

 6. Stanley Betrian, is al 2 jaar bezig is heeft al bijna 3 miljoen bijgeschreven gekregen, dit is naast zijn reguliere baan. Ik zie op facebook dat ze de man voor van alles uitmaken, sinberguenza, desgraciado, het zal hem allemaal aan zijn reet roesten.

 7. Curacao revisited

  Hoe kan dit nu? Lening van 200mln is door gouverneur afgekeurd en deze lening van 25mln komt er dan wel doorheen? De consultants hebben weer goed voor zichzelf gezorgd

 8. Stanley Betrian, Gilbert Martina en lawaai papagaai ‘communicatie adviseur’ Clifton Walle kunnen weer naar de bank.

  Maak jullie salarissen eens bekend, Stanley – Gilbet – Clifton!

  Maar daar hoor je de communicatie adviseur niet over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *