AD | Regering ‘voorspelt’ aanwijzing plus

Naast aanwijzing ook akkoord bereikt voor structurele groei Curaçao

Willemstad – De regering heeft gisteren per abuis vroegtijdig een persverklaring uitgestuurd waarin wordt aangegeven dat de Rijksministerraad het besluit heeft genomen om Curaçao een aanwijzing te geven en tevens akkoord is gegaan met het Groeiakkoord tussen Curaçao en Nederland.

Hoewel vandaag pas officieel het besluit bekend wordt gemaakt, staat bovengenoemde ‘aanwijzing plus’ vast. Deze krant verneemt van welingelichte bronnen dat de Curaçaose regering gisteren op de hoogte is gesteld.
De aanwijzing is conform het advies van het College financieel toezicht.

Een besluit hierover is eerder tot twee keer toe door de Rijksministerraad (RMR) uitgesteld om Curaçao en Nederland de ruimte te geven een akkoord te bereiken over de inhoud van het Groeiakkoord. Dat akkoord is er nu en is een vervolg op de groeistrategie en het groeiconvenant dat in januari tussen de premiers Mark Rutte en Eugene Rhuggenaath is getekend.

Met het Groeiakkoord verplicht Curaçao zich om structureel een evenwichtige begroting te bereiken, deficits weg te werken, schulden te verminderen en een realistisch pad te bewandelen om gezonde overheidsfinanciën te realiseren.
In het Groeiakkoord wordt rekening gehouden met afspraken voor meerdere jaren op het gebied van onder andere begrotingsbeleid en het versterken van de publieke financiën; structurele economische hervormingen; het ambtenarenapparaat; en ondersteuning van Nederland. Een voortgangscommissie zal de afspraken waarborgen en periodiek verslag uitbrengen aan alle partijen.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Regering ‘voorspelt’ aanwijzing plus

  1. ericlapas

    Regering ‘voorspelt’ aanwijzing plus en Begina staat als een aap met ontblote tanden.

  2. Tja, als je in Nederland zaken gaat doen en je brengt de MFK h**r Stella van Rijn mee, die je net tevoren ook nog benoemd hebt tot hoofd van de commissie Integriteit, dan heb je echt alle geloofwaardigheid verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *