AD | Resultaat audit UTS blijft geheim

Balborda: Totale transparantie bij procedure Inhaalslag

VVRP MInister Earl Balborda (PNP): Resultaat audit UTS blijft geheim

Willemstad – Minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVR) heeft vorige week de resultaten van de audit bij telecombedrijf UTS ontvangen.Donderdag woonde hij met de Raad van Commissarissen een presentatie bij van accountantsbureau BDO. Het rapport is volgens het ministerie van VVR niet geheim, maar wel vertrouwelijk.

,,Er staat gevoelige informatie in die schadelijk kan zijn voor UTS als die bekend wordt bij de concurrentie van UTS”,

luidt de wat cryptische verklaring. Volgens VVR moet de rust rond het bedrijf worden bewaard om het herstelproces een goede kans te geven. Daarom ‘wordt er pas informatie naar buiten gebracht als er nieuwe ontwikkelingen zijn’. In 2013 leed UTS 29 miljoen gulden verlies.

Eerder al maakte het bedrijf bekend de dochterbedrijven in Suriname (Uniqa) en St. Kitts & Nevis te willen afstoten. Zonder die dochters zou er een winst zijn gemaakt van 4,7 miljoen.

De verkoop zou nog dit jaar moeten plaatsvinden, maar daar is niets meer over vernomen. De bekendmaking van deze cijfers en de aankondiging van de audit riep bij PS-Statenlid Sherwin Leonora vragen op. Hij trok de cijfers over de dochterbedrijven in twijfel en vond het vreemd dat er al na drie jaar weer een audit is gedaan. Het is gebruikelijk dat dit om de vijf jaar gebeurt.

De accountant heeft volgens afspraak een uitgebreide audit gedaan bij het telecombedrijf en heeft uitgewezen voor welke uitdagingen het bedrijf staat, aldus het ministerie.

De directie en de Raad van Commissarissen werken nu een actieplan uit waarmee UTS weer winstgevend kan worden. Dit plan moet over enkele weken aan de aandeelhouders worden gepresenteerd. De regeringen van Curaçao en Sint Maarten zullen als aandeelhouders daarna de beslissingen nemen over UTS.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *