30 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Rhuggenaath: Groeien, niet snijden

HomeMediaAD | Rhuggenaath: Groeien, niet snijden
Premier Rhuggenaath: ,,Ik zie het als een overwinning dat premier Rutte onze gedachtegang volgt en akkoord is gegaan met ons verzoek om hulp.”

Willemstad – De Groeistrategie – waarvoor in januari met Nederland een convenant is getekend – is voortgekomen uit de druk vanuit het College financieel toezicht (Cft) om almaar te bezuinigen. Dat liet premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren in de Staten weten.

,,We moeten 127 miljoen gulden bezuinigen. Dat is onrealistisch. Daar is het idee uit ontsproten. Niet bezuinigen, bezuinigen en bezuinigen, maar groeien, inkomsten verhogen en de economie aanzwengelen.”

De Groeistrategie geeft de richting aan die Curaçao wil bewandelen naar economische groei en daarmee samenhangend ook sociale groei. ,,En dan kunnen we pas spreken van autonoom zijn in het Koninkrijk”, zo pareerde Ruggenaath Statenopmerkingen als zou de regering alleen maar de invloed van Nederland vergroten en de autonomie te grabbel gooien.

,,Ik zie het als een overwinning dat premier Rutte onze gedachtegang volgt en akkoord is gegaan met ons verzoek om hulp.”

In de Groeistrategie zijn keuzes gemaakt van zaken die het snelst impact zullen hebben, zoals het verlagen van de ‘cost of doing business’, het verhogen van de productiviteit en het wekken van vertrouwen onder lokale en internationale investeerders.

,,Ik zie niet in wat hier verkeerd aan is”, aldus Rhuggenaath in reactie op de kritiek uit de hoek van de oppositie. ,,Niets doen of op de oude voet doorgaan is ook geen optie en levert altijd dezelfde resultaten op die niet erg hoopgevend zijn. Nederland is akkoord gegaan met óns Groeistrategieplan. Ik snap niet waarom het convenant wat hierop getekend is, een onderonsje genoemd wordt en waarom er zo negatief gedaan wordt.”

Het convenant dat in januari 2019 met Nederland getekend is en de Groeistrategie vloeien voort uit andere basisdocumenten, zoals het regeerakkoord, het regeerprogramma, het Plan Nashonal en het TAC-rapport, zo legde de minister-president gisteren uit:

,,Het is geen document dat eerst naar de Staten moest voor accordering. En de samenwerking met Nederland is gebaseerd op het Statuut waarin we in het Koninkrijk elkaar vrijwillig kunnen bijstaan. Het samenwerkingsconvenant is het slotstuk van een al langer lopend traject.”

Bron: Antilliaans Dagblad

4 reacties

  1. Het trieste van het verhaal is, is dat met deze tekorten geen enkel bedrijf hier wil gaan investeren.
    Het is voor een ieder klip en klaar dat er dan op de lange termijn hogere belastingen in het verschiet liggen. Die Rhuggenaath vergeet dat Nederland, door wel te bezuinigen tijdens bijvoorbeeld de crisis (met name in de bureaucratie) een competitief vestigingsklimaat heeft weten te behouden door de lasten voor het bedrijfsleven laag te houden.
    De economie is sinds 2000 niet gegroeid, ondanks dat er toen ook niet bezuinigd werd en er geen Cft is was. Het resultaat was wel een schuldenlast die ondragelijk werd, dus weer oude koeien uit de sloot halen gaat de economische groei op dat eiland niet gunstig beïnvloeden.
    Wellicht een idee om de minder overheidsdienaren in dienst te hebben en meer entrepreneurship te belonen door de belastingen op met name het MKB te verlagen.
    Uiteindelijk moet iemand opdraaien voor het meer aan geld wat uitgegeven wordt.

  2. Natuurlijk kan men snijden. Geen familieleden en vriendjes in dienst nemen en geen snoepreisjes. Iedereen moet bezuinigen dus ook de politieke elite! En zorg ervoor dat die 30 miljoen van Insel terugkomt en die zgn 100 miljoen in Vzla!

  3. ‘niet bezuinigen, bezuinigen en bezuinigen, maar groeien’

    Het grote geldverkwisten gaat dus door met volledige instemming van Kennedy Ruggenaath.

    Begin steeds meer te twijfelen aan de integriteit van deze man.

  4. Hier kan ik me echt boos over maken, ze zeggen hier, saka djente hari manera makaku, anto macamba ta kwe bo di atras.

    De Nederlandse economie groeit en groeit, de meeste bedrijven in Nederland zitten te springen om werkkrachten en missen grote orders daardoor.

    Wij hebben hier jonge sterke mannen en vrouwen die thuis zitten of ta lora man ku traha pastechi. Nederland probeert steeds meer arbeidsmigranten uit Oostblok landen aan te trekken en dit terwijl onze jongeren daar zo aan de slag kunnen.

    Wij hebben een minister president nodig die tegen Rutte zegt, “kus me want als ik genaaid wordt wil ik ook gezoend worden”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties