AD | Rhuggenaath in gesprek met ministers Colombia

Rhuggenaath blijft tot en met morgen in Colombia.

Willemstad/Bogota – Minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) heeft samen met de ambassadeur van het Koninkrijk in Colombia, Jeroen Roodenberg, een ontmoeting gehad met de aankomend ministers José Manuel Restrepo (Economische Zaken) en Andres Valencia (Landbouw) van Colombia.

Het viertal heeft gesproken over de verdere uitbreiding van de samenwerking tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Colombia. Mogelijkheden werden gezocht in de toeristische sector, met name het cruisetoerisme, en in de kansen die er liggen op het gebied van ‘wellness’, landbouw en export.

Zo valt te lezen in een verslag op de Facebookpagina van Rhuggenaath. De Curaçaose premier kaartte tevens de MoU’s (Memorandum of Understanding) aan die al gesloten zijn tussen Curaçao en Colombia en de verdere uitwerking daarvan. Daarnaast is gesproken over de aanstaande handelsmissies in september vanuit Curaçao en de Koninkrijksmissie die gepland staat voor november dit jaar.

De premier vertegenwoordigt het Koninkrijk bij de inauguratie van de nieuwe president van Colombia. Dit doet hij op verzoek van minister Stef Blok (VVD) van Buitenlandse Zaken. Iván Duque Márquez zal vandaag officieel worden aangesteld als president van Colombia. Rhuggenaath blijft tot en met morgen in Colombia.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Rhuggenaath in gesprek met ministers Colombia

  1. Praten over landbouw? Of de afspraak (belofte?) dat Martina destijds aan hen (onder dwang?) gemaakt had over de 1000 koeien terugdraaien?
    Normaal behoort de overheid de bevolking duidelijk te maken wat in het buitenland is afgesproken en wat er geketend is. Had niet veel gescheeld of we waren gebombardeerd met 1000 koeien, geiten en schapen. Dag toerisme welkom baaien vol Sargassum, mestgeur over het hele eiland, en besmette grondwater. Wat een ¨vooruitgang,¨ Chapeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *