AD | Robbie’s miljoenen nog niet terug

Loterijmagnaat Dos Santos en zijn bedrijven werden in de zaak Bientu veroordeeld wegens belastingontduiking, valsheid in geschrifte, criminele organisatie en witwassen. Dos Santos en zijn broer Jamaloodin zijn nog steeds Maximus moordverdachten.

Willemstad – Het dispuut tussen de Verenigde Staten (VS) en Curaçao is nog niet beslecht waar het gaat om de verdeling van 72,5 miljoen gulden van Robbie dos Santos waarop beslag is gelegd in de zaak Bientu. Twee jaar geleden werd gemeld dat er een federale rechter bij betrokken zou worden.

Het geld staat op een rekening in de VS. Conform een internationale regeling zou dit geld gelijk moeten worden verdeeld tussen de landen, maar Curaçao wilde het eigen aandeel verhogen. Sindsdien wordt er onderhandeld en daar is men nog steeds niet over uit, zo wordt bevestigd door de woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM), Roderick Gouverneur.

Het Curaçaose deel is voor de helft bestemd voor de Belastingdienst waarmee achterstallige belasting van Dos Santos wordt afgelost en een deel gaat naar het Criminaliteitsfonds, zo was indertijd bedacht. Er werd toen ook gesteld dat er bij een akkoord over een verhoogd percentage voor Curaçao, de VS zelf zou mogen beslissen wat dit verhoogde bedrag is en waar het aan besteed moet worden.

Loterijmagnaat Dos Santos werd in de zaak Bientu verdacht van belastingontduiking, valsheid in geschrifte en witwassen en is hiervoor uiteindelijk veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en een proeftijd van drie jaar.

Ook werd een totaalbedrag van 72,5 miljoen gulden verbeurdverklaard; dit is het bedrag op de rekeningen van Dos Santos in de VS waar sinds 2012 beslag op rust.

Bron: Antilliaans Dagblad (van 7 juni 2019

Naschrift KKC

Vonnis Bientu

2016 04 01 Vonnis Openbaar … by on Scribd

4 Reacties op “AD | Robbie’s miljoenen nog niet terug

 1. De Rechtsstaat

  Bewezen zijn geoordeeld vuurwapenbezit, witwassen, het doen van onjuiste belastingaangiften, valsheid in geschrift en deelname aan een criminele organisatie.

  Daarvoor is Robbie Dos Santos veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voorwaardelijk.

  Belachelijk.

 2. redactie curacao

  @De Rechtstaat,

  We hebben even gegoogled op vonnis Bientu en daar kwam de link direct tevoorschijn: https://www.scribd.com/doc/306639282/2016-04-01-Vonnis-Openbaar-Ministerie-vs-Robbie-Dos-Santos-en-Companies

  Vonnis Robbie Dos Santos en zijn bedrijven Jamaroma, The Money Game en Administratiekantoor Dollar zijn op 1 april 2016 veroordeeld wegens witwassen, belastingontduiking en criminele organisatie.

  Hopende je zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd,

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 3. Gigantische belastingontduiking maar nog geen dag celstraf.

  Dat is justitie op Curacao.

 4. De Rechtsstaat

  Met veel ophef wordt geroepen waarvoor hij verdacht werd, maar moeten wij nu gissen waarvoor hij veroordeeld werd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *