AD | Rooseveltweg ‘gevaarlijkst’

Caracasbaaiweg volgt op de tweede plaats | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De Franklin D. Rooseveltweg in Santa Maria is veruit de ‘gevaarlijkste’ weg met de meeste verkeersongelukken. Met 652 gemiddeld wel twee per dag.

Caracasbaai aan de meer toeristische kant van het eiland volgt op de tweede plaats met 435 in 2018 geregistreerde ongelukken. Schottegatweg Noord – de Rondweg ter hoogte van Rio Canario en langs het Isla-terrein – is nummer drie met 410 ongelukken en de Winston Churchillweg – evenals de Rooseveltweg ook in Santa Maria – met 378 gemelde ongevallen.

Dit blijkt uit het jaaroverzicht van ForenSys ‘Curaçao market statistical overview motor verhicle insurance industry 2018’. Daaruit komt ook naar voren dat de Rooseveltweg de meeste gewonden oplevert, namelijk 141.

Het rapport in handen van en bestudeerd door het Antilliaans Dagblad levert interessant cijfermateriaal op. Om te beginnen dat Curaçao bijna 90.000 motorrijtuigen telt (89.928 vorig jaar om precies te zijn). Elk jaar weer is er sprake van groei op een eiland met officieel iets meer dan 160.000 zielen. In 2014 telde de (verzekerings)markt nog 74.536 voertuigen.

Van al die wagens raakten 21.553 vorig jaar betrokken bij een ongeluk. Dat is een hoog percentage van bijna 24 procent (23,97 procent om exact te zijn). Hoewel hoog blijkt dat 2018 nog een relatief gunstig jaar was, want de vier jaar daarvoor lag het percentage om betrokken te raken bij een auto-ongeluk op ruim een kwart met in 2017 zelfs 26,3 procent.

Er blijkt een – opvallend – groot verschil te zijn tussen de verzekerden bij de verschillende maatschappijen/assurantiekantoren. Zo is de gemiddelde Aska-verzekerde in 32,2 procent betrokken bij een ongeluk, gevolgd door 30,2 procent van polishouders van New India. Maar doen de klanten van Inter-Assure het relatief het best met 17,2 procent betrokkenheid bij ongelukken.

De verreweg grootste motorijtuigenverzekeraar Guardian scoort met bijna 24.000 auto’s en motoren (het gaat om precies 23.963) bijna 23 procent ongeluk-betrokkenheid. Gevolgd door Ennia met 18.596 en 22,2 procent en Massy United met 10.623 voertuigen en 24,1 procent ongelukken.

Brouwer heeft 10.110 verzekerden in de autobranche. Citizens 8.309. Aska 6.137. Nagico 4.161. New India 3.872. Inter-Assure 3.446. En La Internacional heeft er 711 in portefeuille. Bij elkaar opgeteld gaat het dus om die bijna 90.000 verzekerde motorisch aangestuurde voertuigen.

Samen waren ze volgens ForenSys verantwoordelijk voor 13.117 ongelukken (waarbij dus 21.553 wagens betrokken waren). December blijkt de meest risicovolle maand, met 1.247 ongelukken, terwijl vakantiemaand juli het rustigst is met 973 ongevallen.

In acht op de tien gevallen betreft het een ongeluk waar twee auto’s bij betrokken zijn. In ruim 8 procent is alleen één voertuig betrokken. In bijna 9 procent betreft het drie auto’s tegelijkertijd. En in anderhalf procent hebben zelfs vier of meer wagens te maken hetzelfde ongeluk, meestal kettingbotsingen.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Rooseveltweg ‘gevaarlijkst’

 1. Rooseveltweg ‘gevaarlijkst’.

  Natuurlijk. Rooseveltweg is net een circus.
  Nu de tenten en dueren nog. Dan hebben wij een complete circus. Al die tienda’s die troep verkopen.
  Hoe had het zo ver kunnen komen ?

 2. Kees Bouman

  Ik zit met een vraag. Is de vaststelling van die 89.928 motorrijtuigen, die op Curaçao rondrijden, gebaseerd op de door de verzekeringsmaatschappijen verstrekte gegevens? Als dat zo is, rijden er volgens mij wel meer motorrijtuigen op Korsou. Bij iedere politiecontrole worden er boetes uitgedeeld voor onverzekerd rijden.

 3. Het onderzoek had ook aan kunnen tonen dat de veroorzaker van verkeersongelukken in 99% van de gevallen een Yu di Korsow is, vaak onverzekerd/ongekeurd/zonder rijwbewijs rijdend zonder gordel/mobiele telefoon gebruikend of anderszins onverantwoord rijdend (snelheid!) en woonachtig in de mondi.

  Al is een kleine minderheid Yu di Korsow uit het establishment (Carlos Monk, Robert Blaauw, Carla Heck, Rachid Cova) dat zich volkomen onverantwoordelijk gedraagt.

 4. Zebrapad wil ook wel helpen..

 5. ericlapas

  Zo aan onze wegen te zien wordt weinig rekening met voetgangers gehouden geen stoep verhoging of trottoir niets. Het is ook geen toeval dat voetgangers vaak geschept worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *