AD | Rosaria: ‘Voorkom herhaling zaak VDC’

,,Dit is allemaal gebeurd zodat bepaalde mensen functies konden bekleden waarvoor ze geen screening hoefden te doorstaan”,

Alex Rosaria-PAIS

PAIS fractievoorzitter ALex Rosaria: ‘Voorkom herhaling zaak Veiligheidsdienst VDC’

Willemstad – De zaak van VDChoofd Edsel Gumbs heeft bewezen hoe ver het kabinet Schotte is gegaan in haar streven het land armer te maken en schade toe te richten – niet alleen aan Gumbs – maar aan onze veiligheidsdiensten. Dat stelt Alex Rosaria, de leider van PAIS, in een schriftelijke verklaring.

,,Dit is allemaal gebeurd zodat bepaalde mensen functies konden bekleden waarvoor ze geen screening hoefden te doorstaan”,

aldus het Statenlid. Op een vraag van Rosaria in de Staten vorig jaar aan vicepremier Etienne van der Horst – of hij kan bevestigen dat iedereen van het kabinet Schotte in 2010 de screening positief heeft doorstaan – antwoordde de minister dat hij dit niet kon doen.

,,De reden is overduidelijk: personen met een duister verleden moesten aan de macht komen om zo hun meesters – die verbonden zijn aan de maffia – te dienen. En gedurende dit proces vormden onze veiligheidsdienst en andere diensten zoals de Centrale Bank een hindernis”,

Gerrit Schotte-Elmer Wilsoe -shutdown VDC 20120505-3

De verantwoordelijke mensen voor de ‘Shut Down’ van Veiligheidsdienst VDC | Foto Antilliaans Dagblad 5 mei 2012

aldus Rosaria.

,,Er is een harde campagne begonnen tegen deze twee instituten.”

Volgens de leider van PAIS laat ervaring zien dat het enige verschil tussen ontwikkelde landen en derdewereldlanden de staat van hun instituten is.

,,Daarom is er een groot verschil tussen Zuid-Korea en Noord-Korea, tussen Zuid-Afrika en Zimbabwe. Wat men op Curaçao getracht heeft is het coûte que coûte verzwakken en afbreken van onze instituten om zo rijk te kunnen worden en de partijfinanciers nog rijker te maken.”

Concluderend stelt Rosaria dat ervoor gewaakt moet worden dat dit nooit meer gebeurt.

,,Nooit meer. En hierbij is het volk degene met de macht om ervoor te zorgen dat dit nooit meer gebeurt. Als je geen herhaling wil, stem dan niet voor deze mensen.”

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

3 Reacties op “AD | Rosaria: ‘Voorkom herhaling zaak VDC’

 1. Eerst zorgen dat de basis goed is:
  Geen stemmen kopen tijdens verkiezingen en daar goed werkende wetten voor maken.
  Zorgen dat criminelen geen kans meer maken op politieke functies!!
  Controle op het hele kabinet en de staasleden door niet belanghebbende.
  Dus door Nederland.
  Screening en controle zijn de enige middelen om voor Curacao een goed politiek klimaat te krijgen….!!!!!

 2. Een ambtenaar die veroordeeld wordt mag geen overheids functie meer bekleden, maar een volks vertegenwoordiger reeds verschillende malen in de fout mag dat wel, ra ra.
  De verkiezings beloften van Pais zijn een wassen neus geworden ze hebben het pluch gehaald nu rustig de zakken vullen en niet te veel shit stirren zoals o.a. Isla , chicongunia, scholen debacle en ga zo maar door.
  Helaas weer een stem weggegooid Als alle goed willende opstaan als de boeven bende mfk de zaal betreed laat je nog iets zien.

 3. Gebruikelijk gezwam van Rosaria over bekende zaken maar dan alsof hij er een oplossing voor heeft, zoals dat al vanaf het begin het toneelstuk van deze zwaar tegenvallende partij het geval is, er is bijzonder weinig van alle hoehaa overgebleven waarmee deze club zichzelf presenteerde.

  Kijk eens in de Staten Rosaria, kijk eens wie daar zitten, wat denk je; zouden enkelen daarvan iets met het onderwerp van je gezwam te maken kunnen hebben? Mocht je tot de conclusie komen dat het wel eens zo zou kunnen zijn, wat ga je er dan aan doen Rosaria voor nu en voor de toekomst ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *