AD | Scheldpartij in vergadering Staten Aruba

Vrijdag sloeg de vlam in de pan, toen een motie van Croes over het toestaan van marihuana voor medicinaal gebruik niet door andere regeringspartijen werd gesteund

Oranjestad – De Staten van Aruba is eind vorige week begonnen met de behandeling van de begroting 2019. Vrijdag werd het debat afgebroken toen de AVP-fractie de zaal verliet en er geen quorum meer was.

Volgens de regels voor een openbare vergadering moeten er ten minste elf parlementariërs aanwezig zijn, anders is een dergelijke vergadering niet geldig. De regering beschikt met negen Statenleden voor de MEP, twee voor de POR en Ricardo Croes voor RED over een meerderheid van twaalf zetels.

Vrijdag sloeg de vlam in de pan, toen een motie van Croes over het toestaan van marihuana voor medicinaal gebruik niet door de andere regeringspartijen werd gesteund. Croes verliet de zaal en enige tijd later volgde de AVP dat voorbeeld. Dat betekende dat het quorum niet werd gehaald en de vergadering moest worden stopgezet.

Gevraagd naar de reden voor deze actie verklaarde Richard Arends (AVP) het volgende: ,,Op veel momenten tijdens de vergaderingen hadden de coalitiepartners MEP-POR-RED niet de benodigde meerderheid (elf man) in de zaal. Sinds maandag tijdens de behandeling van de SB2018 en het Sociaal Crisisplan hebben we meegewerkt om quorum, c.q. de gewone meerderheid van elf in de zaal te behouden, voor de goede gang van zaken en spoedig verloop van de vergadering.

Op vrijdag was Marisol Lopez-Tromp (POR) niet komen opdagen. Na de discussie tussen de MEP en de RED over de motie van RED die de MEP niet wilde ondersteunen, liep Ricardo Croes boos weg. Op dat moment telde de coalitie alleen maar tien man in de zaal; de AVP heeft weer meegewerkt om de minimale meerderheid van elf man te hebben zodat de vergadering door kon gaan… totdat Vrolijk met een scheldpartij in onze richting begon en ons voor van alles en nog wat heeft uitgemaakt.

Toen besloten we de zaal te verlaten en een officiële telling van leden aan te vragen. Er waren toen tien leden in de zaal (negen MEP, een POR) en moest de voorzitter de vergadering verdagen.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Scheldpartij in vergadering Staten Aruba

 1. Die Marisol Lopez Tromp is een schande voor alle vrouwen, wat een ordinaire vis wijf zeg, niveau Jacinta Constancia; Op onderstaande YouTube filmpje krijgt zij een klap in haar gezicht en wat Zegt ze? Nji mi kasa no ta dal mi. Dus blijkbaar vindt Marisol Lopez het normaal dat mannen hun vrouwen slaan.

  https://www.youtube.com/watch?v=G8WrWjrdcO4

  Ik moet wel een slaag achter de arm houden want ik ben eerder op deze blog gecorrigeerd. Het zou kunnen dat ze met “nji mi kasa ta dal mi” bedoeld, wat de mannen hier op Curaçao zeggen, “mi a dal e muhe un bon palu”.

 2. Jammer dat we anno 2018 nog steeds niet op een normale manier met elkaar kunnen communiceren .

 3. Jacinta Constantia

  Wat een drukte om niets.

  Er is nog niet eens geslagen.

 4. joop savaneta

  Kleuterklas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *