AD | Scheuring in PNP

Balborda dient ontslag in bij gouverneur

PNP-partijfinancieerders willen aandacht voor hun projecten

Minister Earl Balborda diende ontslag in bij gouverneur die dit accepteerde | Foto Antilliaans Dagblad

Willemstad – Na een week van conflicten en speculaties over de reden waarom PNP-leider Humphrey Davelaar het vertrouwen in zijn minister heeft opgezegd, heeft Balborda gisteravond de knoop doorgehakt en zijn ontslag ingediend. Dat ontslag is hem ook door de gouverneur verleend. 

,,Het is eindelijk achter de rug”, zegt partijvoorzitter Marelva Jansen-Liberia opgelucht tegenover het Antilliaans Dagblad.

Rond 19.00 uur maakte Balborda middels een mail zijn ontslag bekend aan Jansen- Liberia. In de mail bedankt de nu oud-minister de partij en haar leden voor de kans die hem is geboden om het land te dienen en het vertrouwen dat hem is geschonken. Of Balborda nog lid blijft van de PNP, is vooralsnog onduidelijk.

,,Daar moet nu over gesproken worden”, zo liet de voorzitter van de groene partij gisteren weten.

Ook een opvolger voor Balborda is volgens Jansen-Liberia – ondanks eerdere speculaties in de media – nog niet gekozen.

,,We houden deze dagen een mediastilte om ons in rust op de toekomst te kunnen beraden.”

Zolang er geen nieuwe minister van VVRP is, zal minister José Jardim van Financiën de portefeuille tijdelijk overnemen. Gistermiddag maakte Balborda in een open brief bekend dat hij zijn positie ter beschikking had gesteld aan de partij.

De leden van de PNP zouden moeten beslissen op welk moment hij zijn ministerschap neer zou leggen. In deze brief zegt de oud-minister dat hij al langere tijd nadenkt over opstappen.

,,Gisteren (donderdag, red.) heb ik gesproken met het bestuur en de commissie van discipline van de PNP. Daar heb ik mijn punten naar voren gebracht en heb ik uitgelegd dat ik al enkele maanden denk aan aftreden op een manier die geen schade toebrengt aan de PNP.

,,Het is een publiek geheim dat de werkrelatie tussen de politiek leider van de PNP, de heer Davelaar, en mijn persoon niet optimaal is”,

begint Balborda zijn brief, die hij gisteren op zijn Facebookpagina zette.

De minister zegt al aan aftreden te hebben gedacht toen hij eind vorig jaar met Davelaar botste over de carnavalsroute. Balborda wilde die wijzigen om veiligheidsredenen, terwijl Davelaar vasthield aan de oude route.

In de brief beschrijft Balborda uitgebreid wat er de afgelopen weken is gebeurd tussen hem en de partijleider en Statenlid voor PNP, Davelaar. Een conflict dat moeilijk op te lossen is, denkt de minister.

Hij schrijft dat hij Davelaar op 24 februari al heeft aangeboden zijn ontslag in te dienen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Scheuring in PNP

  1. Als ik de berichten ik de krant lees heeft Balborda in zijn tijd als minister genoeg baantjes uitgedeeld aan familieleden om de komende jaren van de commissie daarvan te gaan leven.

    Naast natuurlijk een riant wachtgeld.

    Voorlopig hoeft deze voormalig salarissliprinter dus niet terug naar de afdeling personeelszaken waarvoor hij opgeleid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *