AD | Scholen mogelijk dicht

Onderwijsvakbond riep alle leden van Sitek op deze ochtend naar Feffik in Brievengat te gaan om steun te betuigen aan de leerlingen en leerkrachten | Jeu Olimpio

Willemstad – Het onderwijs gaat vandaag plat als steunbetuiging aan Feffik. Dat kondigde Darius Plantijn, voorzitter van onderwijsvakbond Sitek, gisteravond aan na afloop van de algemene ledenvergadering in Landhuis Hel in Saliña.

Plantijn riep alle leden van Sitek op deze ochtend naar Feffik in Brievengat te gaan om steun te betuigen aan de leerlingen en leerkrachten van het opleidingsinstituut dat op last van de overheid moet sluiten. Volgens Plantijn zullen zowel docenten als ander onderwijspersoneel gehoor geven aan de oproep. ,,Een uitnodiging is ook gegaan naar alle vakbonden die zijn aangesloten bij de vakbondscentrales CGTC en SSK.”

De Sentral di Sindikatonan di Kòrsou (SSK) en de Central General di Trahadornan di Corsou (CGTC) voeren deze ochtend overleg om een officieel standpunt te bepalen. De Abvo (Algemene Bond van Overheidspersoneel), die ten minste acht personeelsleden van Feffik vertegenwoordigt, vergadert vanmiddag om 14.00 uur. Sitek-voorzitter Plantijn: ,,Nadat alle vakbondsbesturen met hun achterban hebben gesproken zullen wij gezamenlijk gaan bepalen welke acties er zullen volgen.” Voor vandaag gaat Plantijn ervanuit dat de scholen dicht zijn. ,,Behalve het volwassenenonderwijs”, zegt de Sitek-voorzitter.

Leerlingen van Feffik maakten gisteravond bekend dat zij behalve steunbetuigingen op Curaçao ook hulp aangeboden hebben gekregen uit Nederland, waar een fundraisingevent zal worden georganiseerd om de 1,2 miljoen gulden in te zamelen die nodig is om Feffik nog een jaar open te houden. De studenten hopen dat de overheid daarna het stokje overneemt door extra in het beroepsonderwijs te investeren.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | Scholen mogelijk dicht

 1. Beste Stanley, wat js een racist?

  Mijn ervaring met Curacaoenaars is dat ze lui, dom en niet integer zijn. Maakt dat mij een racist?

  Let wel, ik heb met Curacaoenaars gewerkt die top waren, niet minder dan de beste Nederlanders waar ik mee gewerkt heb, dus ik denk niet zwart wit.

  Echter, deze waren op de vingers van 1 hand te tellen. Waren zelfs op mijn neusgaten te tellen.

  Maakt dat mij een racist?

  Kijk naar de statistieken (arbeidsproduktiviteit, criminaliteit). Kijk om je heen (gedrag in het verkeer, de bagger die we in het parlement hebben gekozen).

  Het Curacaose volk is van bijzonder lage kwaliteit, en met iedere volgende generatie gaat het nog verder achteruit.

 2. ericlapas

  Beste @Trui, als je hart bitter is zal suiker in je mond niet helpen.

 3. Stanley Held

  Dit is de reden waarom ik, niet meer een reactie geef. Het feit dat u deze kinderen monkeys noemt zegt mij veel. Is gewoon een ras misplaatsen. Heb moeite om het woord uit te spreken. Wetende wat de taak van de school was is duidelijk. Deze kinderen wirden oogevangen en begeleid naar onze sociale mooie maatschappij. Trui shame on you. Vul de volgende woord zelf in ra.
  …..t

 4. hoedanook

  Er bestaat totale verwarring wat er met FEFFIK moet gebeuren. Op 9 mei 2018 is er in de ministerraad een besluit genomen. Tijdens de persconferentie gaf Koeiman aan dat er nog met de vakbonden overeenstemming gekregen moest worden. Alcala-Wallé probeert met ‘powerplay’ de zaak door te drukken. Echter steeds duidelijker wordt dat er verdeeldheid bestaat in de coalitie over wat er precies moet gebeuren. Vandaar dat de vakbond, Sitek, terecht nu roept om een pas op de plaats te maken alvorens verder te gaan. Er is geen duidelijkheid wat er na de sluiting met de leerlingen van FEFFIK moet gebeuren daar niet duidelijk is hoe de taart verdeeld wordt onder de ‘nieuwe koppelbazen’ (vakbond inkluis).

  Deze nieuwe generatie vaklui zullen volgens het nieuwe ‘concept’ ter vervanging van FEFFIK opgeleid worden door het bedrijfsleven, die vervolgens hen bindt aan een wurgcontract zodat zij nooit een redelijk bestaan zullen opbouwen. Damen is door Clift Christiaan al binnengeloodst, nu nog afwachten wat er met de raffinaderij gaat gebeuren om deze nieuwe Manier van uitbuiting verder gestalte te geven.

 5. ericlapas

  Beste @Trui, volgens mij ben jij de enige met dat standpunt zelf Diana Lebacs die samen met Jachmin Pinedo, plastische chirurgen overwerk bezorgd, was er om onze jongeren te steunen.

 6. De sexueel getraumatiseerde populist Laplas doet er goed aan om zichzelf eerst eens goed te informeren voordat hij ‘s nachts zijn lege bed verlaat om op dit forum te gaan schrijven, bijvoorbeeld middels dit uitstekende commentaar in het Antilliaans Dagblad:
  http://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/curacao/opinie/17686-vakbond-sitek-houdt-zich-van-de-domme-in-kwestie-feffik

  Overigens was het gedrag van de Feffik scholieren, velen al voorzien van tattoos en oorbellen, stuitend gisteren. We zagen de nieuwe generatie mondi monkeys in actie. Voor mij zou het genoeg reden zijn om Feffik per direct te sluiten.

 7. ericlapas

  Wij moeten trots zijn op deze jongeren dit zijn echte parels, jongeren die demonstreren omdat ze een opleiding willen volgen en later op een eerlijke manier hun brood willen verdienen. Het is toch ongelooflijk dat de minister de politie er op afstuurde om hen van de schoolplein weg te slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *