AD | Schotte vast met ‘apostel’

Naasten begeleiden oud-premier in afscheidsstoet naar de gevangenis

De optocht en het afscheid was emotioneel geladen. Maar bij het naar binnen lopen, stak hij zijn vuist in de lucht en zei hij ‘Mi ta bai bin bèk’ (ik ben zo terug). | Jeu Olimpio

Willemstad – Oud-premier Gerrit Schotte (MFK), die gisteren zijn gevangenisstraf is begonnen, zit opgesloten in hetzelfde blok als de voor seksueel misbruik van verschillende meisjes en vrouwen veroordeelde ‘apostel’ Orlando Balentina. Dat verneemt deze krant uit welingelichte bronnen.

Schotte vertrok na een meldingsplicht van het Openbaar Ministerie te hebben ontvangen gisteren om 8.45 uur uit huis richting de gevangenis op Koraal Specht. Bij de kerk van Koraal Specht stapte hij uit de auto om samen met zijn levenspartner Cicely van der Dijs, zijn zus, vader, partijgenoten en een groepje aanhangers de heuvel op naar het detentiecentrum te lopen.

Met de bijbel in de hand nam de MFK-leider bij het hek afscheid en liep – vergezeld door raadsvrouw Marije Vaders en een bezorgde Van der Dijs – het terrein van de gevangenis op.

Binnen werd door zowel Schotte als Vaders het onherroepelijke vonnis van de Hoge Raad betekend. Daarmee werd de politicus officieel gedetineerde en daarmee de verantwoordelijkheid van Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK). Na het betekenen van het vonnis nam Van der Dijs afscheid en werden aan Schotte de huisregels voorgelegd. Vervolgens vond het intakegesprek plaats waarbij persoonlijke gegevens van de oud-premier werden genoteerd. Ook werd hij gemeten, zijn er foto’s gemaakt, is een medisch onderzoek verricht om vast te stellen dat Schotte in goede gezondheid verkeert en is een psychiatrisch onderzoek gepland om de geestelijke gesteldheid van de gevangene te bepalen.

Voordat Schotte naar zijn cel werd begeleid kreeg hij een aantal artikelen mee, waaronder een matras en een kussen en persoonlijke producten zoals een tandenborstel, tandpasta, zeep en gevangeniskleding.

Naast Balentina zitten onder anderen ook oud-politieagenten opgesloten in hetzelfde blok als Schotte, zo verneemt deze krant van haar bronnen. In totaal gaat het om ongeveer 20 man. Gevangenisdirecteur Urny Floran laat desgevraagd tegenover deze krant weten geen gegevens te kunnen verstrekken van gedetineerden, maar verklaart wel dat ‘de veiligheid van Schotte in het blok waar hij vastzit, gegarandeerd wordt’.

De MFK-leider, die is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor onder andere ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte, is nu één van de 450 gedetineerden van SDKK en hij kost – net als overige gedetineerden – het Land Curaçao ongeveer 350 gulden per dag. Dagelijks krijgt hij drie maaltijden voorgeschoteld en kan hij deelnemen aan verschillende resocialisatieprojecten die binnen de gevangenis worden georganiseerd. Eens in de twee weken mag bij gedurende een uur bezoek ontvangen.

Bij zijn afscheid voor het hek van de gevangenis wilde Schotte de pers niet voor een laatste keer te woord staan. ,,Want ik beschouw het niet als mijn laatste woord”, zo liet hij ten overstaan van de media, familie en aanhangers weten. Bij het naar binnen lopen, stak hij zijn vuist in de lucht en zei hij ‘Mi ta bai bin bèk’ (ik ben zo terug).

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “AD | Schotte vast met ‘apostel’

 1. Beste @Abraham Mossel, this is the day after, heb begrepen dat Schotte goed geslapen heeft, lepeltje lepeltje met de pastor dus het heeft weinig zin om de komende jaren over Schotte te blijven schrijven.

  Wat dacht je om mij in de nobele steven te helpen om Nicole Maduro van de buis te halen. Vanochtend was Steven Martina in Morru Bondia.

  Ik heb nooit twee zo pretentieuze negers gezien. Misselijkmakend, ik had moeite om mijn ontbijt binnen te houden..

 2. De messias en de apostel .
  Een gouden duo .

 3. Fred Schiedam

  Is dit serieuze journalistiek?

 4. Abraham Mossel

  Gerrit de Raaf (dief) zal ze PC wel missen en Facebook hij word daar gek geloof mij maar en die streek die Sale zijn ex schoon vader heeft kunnen uithalen “lekker in het zieken huis zijn straf uit liggen gaat dit keer niet op, toe had zijn partij FOL de macht en nu de MFK niet anderst had hij al in het zieken huid gelegen.

 5. Abraham Mossel

  Gerrit de Raaf, ik ben zo weer terug, inderdaad 3 jaar waar van 1 jaar aftrek VI is in dederdaad niet lang, zijn straf had ninmaal 5 á 8 jaar moeten zijn naar wat hij het volk heeft bestolen, om niet meer elke dag in het vliegtuig te zitten met zijn slorie van Rijn was hij ook al aan gewent, hij heeft lang de tijd om in zijn bijbel te lezen waarom hij daar zit te mieren kneuzen, en tijd genoeg om samen met die nep pastoor met hun piemeltje te spelen. Lekker geslapen Gerrit, of heb je één slaap pil in mogen nemen?

 6. Ben wel benieuwd of Schotte een eigen cel heeft, onder het mom van ‘garanderen van veiligheid’.

  Want de apostel en de macamba die zijn vrouw vermoordde lopen groter risico dan gekke Gerrit, die in Bon Futuro tussen zijn vrienden zit.

  Kan niet wachten op de foto die Pik Pisas, de lolo van Soto, er komt maken. Pisas in stropdas, Schotte naast hem in Bon Futuro kostuum.

  Priceless.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *