AD | ‘Schutter Groningen eerder betrokken bij moord’

D. werd al eens veroordeeld voor aanranding en drugshandel

D. werd al eens veroordeeld voor aanranding en drugshandel

De man die ervan wordt verdacht dit weekend in Groningen een 42-jarige man te hebben doodgeschoten, was eerder betrokken bij een ruzie met dodelijke afloop. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Zaterdagmiddag kwam op de Sumatralaan in Groningen een 42-jarige man om het leven bij een schietpartij. Het slachtoffer is waarschijnlijk de Curacaoënaar Mais Jozef (42), vader van vier kinderen, en ook wel bekend onder de naam ‘rasta’.

Het slachtoffer sloeg de schutter eerst met een ijzeren staaf, daarna werd hij van dichtbij neergeschoten. Zowel het slachtoffer als de dader zouden afkomstig zijn uit Curaçao.

,,Er viel een schot en die man viel zo dood neer”, vertelde een ooggetuige. ,,Volgens mij was hij meteen dood. Hij heeft in ieder geval niet meer bewogen.”

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een man aan op verdenking van de moord.

Bekende van justitie
De verdachte, de 42-jarige M.D., kreeg volgens de krant in 2004 samen met een vriend ruzie met een bewoner van de Groningse Berkenlaan. De vriend van D. werd neergestoken door de bewoner en overleed later in het ziekenhuis. De bewoner werd veroordeeld tot moord en kreeg acht jaar celstraf.

D. is zelf ook een bekende van justitie. Hij werd in 2007 veroordeeld voor drugshandel en aanranding. Daarvoor kreeg hij respectievelijk een werkstraf van 150 uur en 97 dagen celstraf.

Woensdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bron: AlgemeenDagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *