AD | Sedreko spant zaak tegen regering aan

Lilo Sulvaran-slot-sedreko

Sedreko spant zaak tegen regering aan. Foto Sedreko bestuurders Oscar Bolivar en Lilo Sulvaran doen een slot op het stadion | Foto Yves Cooper

Willemstad – Sportfederatie Sedreko spant vandaag een civiele zaak aan tegen de regering, met de inzet om de beslissingen die premier Ivar Asjes, die ook sport onder zich heeft, nietig te laten verklaren. Zo heeft raadsman Chester Peterson die Sedreko vertegenwoordigt, gisteren bij Telenotisia verklaard. ,,Premier Asjes heeft formeel niets met de sport te maken, dat valt onder de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (Irene Dick, red.)”, aldus de raadsman. ,,Als gevolg daarvan moeten de besluiten van de premier op sportgebied nietig verklaard worden.” Het conflict tussen de stichting en de regering ontstond op het moment dat de subsidie begin dit jaar werd stopgezet.

 

Volgens het regeringsbeleid zou Sedreko op moeten gaan in de nieuw opgerichte stichting Fundashon Desaroyo Deportivo di Kòrsou, FDDK.

Sedreko heeft een openstaande schuld bij onder andere overheids-nv Aqualectra. De nv had voor gisteren een rechtszaak aangespannen om beslag te laten leggen op de bankrekeningen van de afzonderlijke bestuursleden.

Het energiebedrijf was van mening dat de bestuursleden hoofdelijk aansprakelijk zijn voor de ontstane openstaande schuld. Peterson verklaarde bij Telenotisia dat Aqualectra beslag wilde laten leggen op de rekeningen van de bestuursleden van Sedreko omdat zij hoofdelijk aansprakelijk zouden zijn voor de schuld die zou zijn ontstaan als gevolg van wanbeleid.

Volgens de raadsman van Sedreko heeft Aqualectra tot twee keer toe om benadeling van de zaak gevraagd. De rechter oordeelde gisteren dat gelet op het feit dat Aqualectra niet in staat was gebleken om aannemelijk te maken wat er speelde, de overheids- nv geen uitstel meer zou krijgen. Tevens besliste de rechter om de zaak die Aqualectra wilde aanspannen van de baan is, zo legde Peterson uit.

Vorige week werd Aqualectra door parlementariër Eugene Cleopa van regeringspartij PAIS benaderd. Op grond van dat overleg zou Aqualectra volgens Cleopa besloten hebben om de beslaglegging op bestuursleden van Sedreko ‘on hold’ te zetten, aldus het Statenlid in gesprek met deze krant.

Het conflict tussen de regering en Sedreko ging vorige week donderdagochtend een nieuwe fase in toen bleek dat het bestuur besloten had om de toegang tot het stadion Odulio Willems bij Suffisant op slot te doen.

Premier Ivar Asjes ging toen persoonlijk naar het stadion om toe te zien hoe de sloten werden opengebroken. Asjes verklaarde tijdens een persconferentie bereid te zijn om door te gaan met het openbreken van sloten totdat er op het eiland geen slot meer te vinden is.

Sedreko beheert en exploiteert faciliteiten bij Stichting Exploitatie Sportterreinen, de SES, een private stichting. Deze stichting, de SES, is de eigenaar van het stadion Odulio Willems bij Suffisant en het Little League Ballpark in dezelfde wijk.

De sportfederatie wil dat de sportactiviteiten die via de SES plaatsvinden gewoon door blijven gaan, zo liet interim-directeur Cijntje tegenover deze krant weten.

,,Maar dat is lastig nu de regering de subsidie aan Sedreko begin dit jaar stopzette”, aldus Cijntje tegenover deze krant.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Sedreko spant zaak tegen regering aan

  1. En wie zijn er de dupe van al deze machtsspelletjes en kinderachtigheid? Juist! Degenen waar men altijd de mond vol van heeft: De jeugd, onze toekomst. Op zowel sport als onderwijsgebied bewijzen we hier constant aan deze belangrijke groep dat ze ons eigenlijk niet interesseren, het gaat hier immers slechts om persoonlijk voordeel en ons gelijk en macht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *