AD | Sint Maarten heeft al coalitieakkoord

SXM coalitie overeenkomst

Philipsburg – De twee grootste politieke partijen op Sint Maarten hebben afgelopen zaterdagavond een coalitieakkoord getekend. Daarin verklaren National Alliance (NA) en United People’s Party (UP) de vorming van een nieuwe regering. Ook is er al een verdeling van de ministerposten gemaakt.

NA won de verkiezingen van afgelopen donderdag met zes zetels. De UP behaalde vier zetels. Met tien van de vijftien zetels hebben de partijen een ruime meerderheid in het parlement.

In de nieuwe regering krijgt NA negen portefeuilles, namelijk die van de minister van Algemene Zaken – tevens premier – , minister van Financiën, minister van VROMI, Gevolmachtigde minister, minister van Onderwijs, en ook de positie van vicepremier en vicevoorzitter en eerste vicevoorzitter van het parlement.

UP krijgt de posten minister van Volksgezondheid, Arbeid en Sociale Zaken (VSA), minister van Toerisme, Economische Zaken, Vervoer en Telecommunicatie (TEATT), parlementsvoorzitter en plaatsvervangend Gevolmachtigde minister.

Christopher Emmanuel van de National Alliance heeft het coalitieakkoord niet ondertekend. Zijn redenen hiervoor zijn nog onbekend.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Sint Maarten heeft al coalitieakkoord

 1. Abraham Mossel

  Als ik zo dit bij elkaar in de uit de vuilnis bak geraapt zooitje kleding zie staan geef ik deze club nog geen twee maanden regering, als je goed naar die koppies kijk zie op hun voorhoofd gedrukt staat, zo deze poet is binnen voor 4 jaar.

 2. Hij heeft nu “via carambole” de dikste vinger ooit in de pap (let wel niet alleen in de pap.

  Wees er maar trots op. Sint Maarten gaat de kant van Haiti op!

 3. Drechi pa bosnan Tur

  Ja Djaka: Wishful thinking!!!
  Jullie dachten: “Laten we Theo aanpakken! Zijn we van het probleem af…”
  Wat blijkt???? Tot jullie grote schrik is zijn vrouw nu verkozen!!!!
  Hij heeft nu “via carambole” de dikste vinger ooit in de pap (let wel niet alleen in de pap 🙂 🙂 🙂 !!!!!!!!!!!!!!!!)

 4. Gaat het ook niet worden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *