AD | Slecht weer op komst

‘tropical wave’ onderweg | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De meteorologische dienst voorspelt voor dit weekeinde regen en onweer. Een lagedrukgebied, ofwel ‘tropical wave’, trekt vanuit Trinidad in westelijke richting over de eilanden.

Gisteravond zouden de weersomstandigheden al minder stabiel zijn, maar was er nog weinig kans op buien. Doordat de luchtvochtigheid de afgelopen nacht is toegenomen, verwacht de meteo vandaag en morgen wel regen. Zowel zaterdag als zondag vroeg in de ochtend kunnen die buien gepaard gaan met onweer.

De wind is zaterdag kalm en zal zondagmiddag iets aanwakkeren. De meteo verwacht dat het op zee rustig blijft met golven van een halve tot anderhalve meter.

Een tropical wave is een smalle, langgerekte strook waarin de luchtdruk net iets lager ligt dan in de directe omgeving en die zich kan ontwikkelen tot een tropische onweersstoring of een tropische depressie. Soms groeit zo’n depressie uit tot een orkaan.

Dit weekend trekt tegelijkertijd ook tropische storm Barry langzaam in west, noordwestelijke richting door de Golf van Mexico. Barry vormt geen bedreiging voor Curaçao en de omliggende eilanden.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Slecht weer op komst

  1. Inderdaad Mosselman, ik ga morgen barbecuen.

  2. Abraham Mossel

    Als de Metro iets voorspelt valt er voor 100% geen spat cq druppel regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *