AD | SOAB: ‘Geen voorbedachten rade’

SOAB directeur Geomaly Martes: 'alles gedokumenteerd'

SOAB directeur Geomaly Martes: ‘vooraf geïnformeerd en alles gedocumenteerd’

Willemstad – Er is geen sprake van dat Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) met voorbedachten rade het laatste rapport over het Curaçaohuis heeft opgesteld en het ook opzettelijk naar de pers heeft gelekt.
Dat heeft directeur Geomaly Martes van Soab tegenover deze krant verklaard, in reactie op verklaringen van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) tijdens een interview bij Radio Direct.

Tijdens dat interview zei Wiels dat ze het rapport pas gisterochtend van premier Ben Whiteman (PS) had ontvangen. Volgens haar was Soab het onderzoek bij het Curaçaohuis met een missie begonnen en heeft zij nooit meer iets gehoord nadat zij de door Soab gestelde vragen had beantwoord. De antwoorden die ze tijdens het onderzoek door Soab binnen Kas di Kòrsou heeft gegeven, zijn ook niet in het rapport opgenomen, aldus Wiels.

Martes bestrijdt deze uitlatingen van de Gevolmachtigde minister en wijst op twee bijlagen in het rapport; een van Wiels en een van Humphrey Senior, de voormalig directeur van het Curaçaohuis.

,,Het rapport is iets later dan verwacht verzonden. Toen het rapport over het onderzoek eenmaal klaar was, hebben de Gevolmachtigde minister en de directeur van het Curaçaohuis (Senior, red.) de kans gekregen om erop te reageren. De Gevolmachtigde minister en Senior hebben het rapport vooraf gelezen”,

zo benadrukt Martes.

,,De respectievelijke reacties op het rapport zijn als bijlagen bij het onderzoek gevoegd en zijn ook naar premier Whiteman verzonden”,

aldus Martes. De Soab-directeur merkte verder op dat Soab alles vastlegt.

,,Zo hebben wij ook gedocumenteerd wanneer het rapport voor een reactie naar Senior en de Gevolmachtigde minister is verzonden.”

Martes betwist ook de beschuldiging van Wiels dat Soab het rapport naar de pers zou hebben gelekt. Tevens ontkende hij dat – zoals Wiels beweert – er sprake zou zijn van ‘vrienden die Soab hebben geholpen om hun doel te bereiken’.

,,Wij hebben een geheimhoudingsplicht en kunnen zelfs vervolgd worden als wij ons daar niet aan houden. Ik kan mij niet herkennen in de verklaring dat Soab samen met ’vrienden’ het plan heeft gemaakt om het rapport op te stellen.”

Wanneer Wiels gisteren bij Radio Direct over het bedrag van 253.000 gulden werd gevraagd dat spoorloos is, liet zij weten alle bankafschriften te hebben waarmee het ‘verschil waar Soab raar over spreekt’ verantwoord kunnen worden.

Volgens de Gevolmachtigde minister was Soab hier ook over geïnformeerd, maar kreeg ze in reactie daarop van het accountantsbureau te horen dat het rapport al was afgerond. De directeur van Soab is in zijn reactie hierop kort:

,,Als de bewijzen er zijn, dan kunnen ze overgelegd worden. Wij hebben in het rapport geschreven over administratieve verschillen en niet over fraude of malversatie. Er zijn afspraken gemaakt dat we later terugkomen op de geconstateerde verschillen.”

In gesprek met deze krant benadrukte Martes dat het nu gepresenteerde onderzoek al een tijd geleden was afgesproken en dat het om ‘een normaal accountantsonderzoek gaat dat conform de regels is verlopen’.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dossier Marvelyne Wiels

Naschrift KKC

2016 06 08 = SOAB rapport Marvelyne Wiels Curacaohuis 2014-2015

 

Bron: Persbureau Curacao

2 Reacties op “AD | SOAB: ‘Geen voorbedachten rade’

  1. Fraudelyne is een lopende leugen.

    En Whiteman is genadeloos door de mand gevallen door dit rapport stil te houden.

    En de laffe Rosaria (PAIS) en Leito (PAR) hebben 1 keer geblaft en zijn nu weer oorverdovend stil.

    MFK en PS zijn een grote porkeria, maar met de laffe angsthazen van PAIS en PAR rekenen we 30 september ook af.

  2. Beloning uitgeloofd voor degene die kan aantonen dat Marvelyne Wiels in haar leven ooit een keer iets gezegd heeft dat niet gelogen was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *