AD | Solidaridat Sindikal roept bonden op

‘We moeten weerstand bieden tegen maatregelen’

Willemstad – De tien vakbonden verenigd in Solidaridat Sindikal doen een beroep op alle andere vakbonden en sociale – en andere organisaties om zich aan te sluiten en zich komende vrijdag om 14.00 uur te melden bij het PWFC-gebouw.

De bonden PWFC, Apri, Seu, STO, STSK, BTG, STrAF, Sitkom, Hiwa en SAP komen dan bijeen om de aanwijzing die de Koninkrijksregering vorige week vrijdag aan Curaçao heeft opgelegd en het Groeiakkoord tussen Curaçao en Nederland te analyseren en bespreken. Hierbij wordt dan ook naar de gevolgen voor de gemeenschap van Curaçao in het algemeen en de arbeidersklasse in het bijzonder gekeken. ,,We zijn ons bewust van het feit dat de maatregelen het volk van Curaçao raken. Er moet hiertegen weerstand worden geboden”, aldus Solidaridat Sindikal in een schriftelijke verklaring.

De tien vakbonden zijn dinsdag bijeengekomen om nogmaals de stappen te bespreken die genomen moeten worden ‘tegen de maatregelen die de arbeidersklasse van Curaçao en de bevolking in het algemeen bedreigen’. ,,Gezien de omvang van deze maatregelen is Solidaridat Sindikal van mening dat de bedreiging op breed maatschappelijk vlak moet worden aangepakt. Dit behelst eveneens de strijd die we reeds voeren om de Isla-raffinaderij open te houden en om te voorkomen dat meerdere maatregelen de Curaçaose gemeenschap raken.”

Om een zo breed mogelijke basis te creëren, die de plannen van Solidaridat Sindikal steunt, is er reeds contact opgenomen met organisaties als Frente Amplio, wijkorganisaties en speciale groepen voor vrouwen en de jeugd.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | Solidaridat Sindikal roept bonden op

 1. Graai & de Raaf Consultants

  De vakbondsleiders hebben in “69” er ook voor gezorgd dat de halve binnenstad platgebrand en geplunderd werd, nadat ze reeds diverse supermarkets en winkels vernield en leeggeroofd hadden, met het gevolg dat duizenden mensen hun baan raakten en toeristen voor lange tijd het eiland meden

  Echt een constructieve manier om je eiland vooruit te helpen, die vakbonden

 2. Norbert George

  @Fred, vernieuwing? Wees eens concreet, welke vernieuwing dan?

 3. Tien vakbonden op dat kleine eilandje? 🙂

 4. John Bash

  Het wordt echt tijd dat die zogenaamde vakbondsleiders aangepakt worden wegens opruiing.

 5. Fred Schiedam

  Alle tegenstanders van vernieuwing worden opgeroepen om met paard en wagen naar deze vergadering te komen.
  (ZUCHT…)

 6. Curacao revisited

  Misschien moeten de vakbonden drechi inhuren om wat autobanden in de fik te steken en te roepen dat het allemaal de schuld is van de boze buitenwereld.

 7. Ja hoor, de vakbonden gaan het weer even regelen, niet gehinderd door enige kennis en of realiteitszin gaan men weer de boel opstoken.
  NIEUWSFLITS: De wereld ziet er buiten dit eiland anders uit en gaat zich niet aanpassen, ook niet als vakbonden dat willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *