AD | SP vraagt door over goksector

Ronald van Raak: public company UTS and KPMG epicenter online gambling industry

Den Haag – De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties wil dat de Curaçaose regering opening van zaken geeft over de omvang en het toezicht op de illegale goksector die op Curaçao zou zijn met vertakkingen naar de bovenwereld.

SP’er Ronald van Raak kaartte de kwestie gisteren aan in een zogeheten procedurevergadering van de commissie.

Hij bracht in herinnering dat hij en VVD’er André Bosman vorig jaar zo’n honderd schriftelijke vragen aan de Nederlandse regering hebben gesteld over de activiteiten van de gokindustrie op Curaçao. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bleef het antwoord op de meeste vragen schuldig omdat deze betrekking hadden op autonome aangelegenheden van het land Curaçao en hij mede daarom niet over de benodigde kennis beschikt.

Op aangeven van Van Raak wordt Plasterk nu verzocht om de onbeantwoorde vragen door te sturen naar de Curaçaose regering met het verzoek deze te beantwoorden.

Bron: Antilliaans Dagblad / Knipselkrant BearingPoint – KPMG

5 Reacties op “AD | SP vraagt door over goksector

 1. Idd Miep dat is maar goed ook om taferelen zoals die van 2 diablos te voorkomen. Maar de drugs kunnen ze niet reguleren en kijkt maar hoe de bendeleden elkaar afschieten.

 2. Miep ga eens goed nadenken..
  de goksector hier is puur maffia: Carolla Dos santos en Prins…
  mulltimijonairs, die de macht over Curacao willen hebben om nog rijker te worden..
  gokken moet door het land gecoördineerd worden, dan komen deze kapitalen ten goede van het land zelf en het volk dat zich arm gokt…omdat ze geen verstand hebben…

 3. Ja want in Nederland heeft de regering de Gokwereld in zijn bezit -Men duld geen concurentie.
  Van Raak-get a life idiot.

 4. Joscelin Trouwborst

  Wil Kòrsou verder komen voor het volk in plaats van de maffia, dan moet het dit aanpakken, dat wil zeggen o.a. UTS.

 5. Ronald van Raak, ik weet dat je voor de gewone man in Nederland opkomt. Curaçao kost jullie niet zoveel geld. Vroeger was de Atilliaanse Gulden 3 keer zoveel. Het komt allemaal door de Euro. Je moet bij Brussel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *