AD | St. Jorisbaai afgesloten met hekken

Bakhuis vorig jaar bij acties tegen illegale vuilverbranding | Persbureau Curacao

Willemstad – Sinds enige tijd staan er hekken rond het gebied bij de Sint Jorisbaai om recreanten en andere onbevoegden te weren. Dat wordt ook met borden aan de entree duidelijk gemaakt.

Voor zover bekend hebben de kiters, motorcrossers en buggyrijders nog wel toestemming om van het terrein gebruik te maken. Het gebied, dat ook wel bekendstaat als Koraal Tabak, is in privébezit van de familie Bakhuis.

Welingelichte bronnen weten aan deze krant te melden dat de familie het stuk grond wil ontwikkelen en momenteel met diverse partijen en investeerders in gesprek is om de mogelijkheden te bekijken. Dat is al langere tijd gaande en hoewel er naar verwachting binnenkort meer bekend wordt over de toekomst van het terrein, zou het plaatsen van de afrastering hier niet direct iets mee te maken hebben.

De reden dat de eigenaar Bakhuis het gebied nu heeft afgezet, ligt waarschijnlijk in het feit dat er regelmatig misbruik van de grond wordt gemaakt – dat dus niet openbaar is, maar in privébezit. Behalve het recreëren dat niet gewenst is, is een bekend probleem de illegale afvalverbranding, wat regelmatig voor overlast zorgt in de naastgelegen wijken Koraal Tabak en Santa Catharina.

Om dat tegen te gaan heeft eigenaar Bakhuis eerder al eens de toegang versperd met hopen aarde. De gevolgen voor de verschillende recreatie- en sportclubs die in het gebied actief zijn, lijken vooralsnog beperkt te blijven. Jarno Ceresa, voorzitter van de motorcrossclub MX Curaçao, zegt een goede relatie te hebben met de familie Bakhuis en regelmatig contact met hen te hebben over de ontwikkelingen.

,,De poort is op het moment wel dicht, maar nog niet afgesloten. Op termijn zal de toegangspoort naar het terrein van Sint Joris waarop de motorcrossbaan ligt wel worden afgesloten en zal toegang middels een sleutel mogelijk worden. Hoe dat tegen die tijd in zijn werk zal gaan weten we niet precies”, zegt hij in een gevraagde reactie.

Ook kitesurfschool NIX zou het recht van overpad blijven behouden, zodat de surfers de oversteek naar hun eigen terrein kunnen blijven maken. En datzelfde geldt voor Awa Salu. Al zullen de kitesurfscholen wel iets moeilijker bereikbaar worden.

De familie Bakhuis zelf was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | St. Jorisbaai afgesloten met hekken

 1. Idd een mooi gebied om te wandelen met de hond. En ook zeer veel troep. Jammer. Liep zelf ook 3 x in de week met mijn hond. Vandaag wilde ik weer lopen en idd afgezet met hekken.
  Weet iemand een mooi plekje om met hond te wandelen in de buurt van St.Joris?

 2. Zeer regelmatig loop ik met onze honden door Koraal Tabak en soms ook naar de Sint Joris baai. Het is ongelooflijk zoveel troep als hier in het verleden is gedumpt. Heb daar ook 10tallen foto’s van gemaakt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is daar te vinden. Veel dode dieren en dan met name honden.

  Helaas worden er ook honden die voorheen een “huis” hadden naar toe gebracht. Heb zelf vorig jaar ca. 8 maanden twee honden (teefje en mannetje) dagelijks water en eten gebracht. Toen ik de honden vond hadden ze pups van enkele weken oud. Deze waren al snel verdwenen. Hoogstwaarschijnlijk door iemand meegenomen.

  De verzorging is nu overgenomen door een dame die goede contacten heeft met de lokale contact persoon van het Kluivert opvangcentrum.

 3. Laten we hopen dat ze de wandelaars, mountainbikers, surfers en de natuur ontzien. Dan kan het alleen maar mooier worden, die stort en dat dumpen van grof vuil is toch ook niets.

 4. Roy Rogers

  Werk aan de winkel voor Jules(de media geiler) Koko.
  De protestborden zijn al bij hem bezorgd.

 5. Ben benieuwd hoe die familie Bakhuis aan al dat grond is gekomen, het zal toch niet allemaal eerlijk verkregen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *