AD | Staking raffinaderij Curaçao beëindigd

De PDVSA-raffinaderij op Curaçao. © REUTERS/Andres Martinez Casares

Werknemers van de olieraffinaderij op Curaçao hebben vrijdag hun staking na vier dagen beëindigd. Dat deden ze nadat de regering aan hun eisen tegemoet kwam.

De afgelopen dagen werden onder meer het regeringsgebouw en verschillende wegen voor enige tijd geblokkeerd en autobanden op straat in brand gestoken. De vakbonden dreigden de acties te intensiveren als ze hun zin niet zouden krijgen.

Eind 2019 loopt het leasecontract af dat de raffinaderij heeft met de Venezolaanse staatsoliemaatschappij PDVSA. Op dit moment is er geen enkel bedrijf dat het contract wil overnemen. De vakbonden eisen dat oud-minister Errol Cova een plaats krijgt in het onderhandelingsteam van de raffinaderij, omdat ze geen vertrouwen hebben in de huidige onderhandelaar Clift Christiaan. Vrijdagmiddag (lokale tijd) kregen de vakbonden hun zin.

Als gevolg hiervan is er nog maar één staking gaande op Curaçao. De onderwijsvakbond staakt sinds 1 februari, maar niet alle docenten geven hier gevolg aan. Ze willen onder andere dat er meer wordt schoongemaakt op scholen.

Bron: Algemeen Dagblad

9 Reacties op “AD | Staking raffinaderij Curaçao beëindigd

 1. terwijl PDVSA zonder geen enkel druppel olie bij de RDK de salarissen nog steeds zijn aan het uitbetalen.

  Ze zijn werkgever dus moeten we nu PDVSA op onze bloten knieen bedanken omdat ze doen wat elke normale werkgever moet doen?

  Hou op met het ophemelen van die corrupte bende!

 2. Ik heb ze nooit in het weekend zien staken,want dan moeten zei naar hun Byside

 3. Waarom gaat men niet protesteren bij de Amerikaanse Ambassade? Amerika legt sancties op die ten koste gaan van de Curaçaose economie!
  Waarom doet buitenlandse zaken niets? Zij kunnen ook protest aantekenen bij de Amerikaanse regering! Het zijn tot “bevriende naties”
  Je zal maar zo’n vriend hebben.

 4. De Rechtsstaat

  Vrolijke Frits, jij zit hier als een KKC-Monkey (en ik kan een heleboel namen toevoegen) te klootviolen terwijl PDVSA zonder geen enkel druppel olie bij de RDK de salarissen nog steeds zijn aan het uitbetalen. Dus de keuze is makkelijk, volg vrolijke Frits niet, maar wel de hand die mij te eten geeft.

 5. De siukkels hebben niet in de gaten dat ze hun eigen graf aan het graven zijn. Ze willen dat het contract met PDVSA wordt voortgezet. Ze staan er niet bij stil dat er geen olie wordt aangeleverd aangezien er overal beslag op wordt gelegd. Tuinkabouter Cova wordt door Venezuela betaald om onrust te schoppen.

 6. De Rechtsstaat

  Ik denk dat dit artikel herschreven dient te worden.

  Kennelijk zijn er ontwikkelingen gaande waarbij de werknemers zich nu bedrogen voelen, en willen niet er bij neerleggen.

  Hoop niet dat dit de stilte voor een storm is, dus oppassen geblazen.

 7. Fred Schiedam

  Kennelijk ziet de regering er geen been in om door te zetten met die ISLA: het begin van het einde?

 8. @ Mossel. Deze mensen werken ook in de ploegendienst. Maar ik snap jou reactie wel. Kijk bv naar de stakende leraren.

 9. Abraham Mossel

  Vrijdag gestopt met staken, ja dank je de koekoek je verwacht toch niet dat dir stelletje ASOS in het weekend ( hun vrije dag gaan staken nee dat doen wij alleen zoals het een curacaose beaamt op werk dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *